Geen categorie

Vieze tassen

Je hoeft je echt niet schuldig te voelen als je weer een nieuwe tas hebt gekocht. Sterker nog, het is zelfs verstandig!

Uit onderzoek is gebleken dat er tal van bacteriën in handtassen zitten, waaronder de gevaarlijke streptokokken. Deze bacterie kan hersenvliesontsteking veroorzaken. Ook werden er E colibacteriën aangetroffen tijdens het onderzoek. In totaal werden duizenden tassen onderzocht.

Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van een kauwgummerk. Volgens de onderzoekers is aanwezigheid van deze bacteriën vooral te wijten aan slechte hygiëne. Een derde van de ondervraagde vrouwen gaf dan ook aan hun tas nooit schoon te maken. Ook is gebleken dat veel dames vuil ondergoed en gebruikte zakdoekjes in hun tas bewaren. Een vijfde van de vrouwen steekt zelfs kauwgum, die los in hun tas zit, in hun mond.

Boodschappentassen zijn ook niet altijd even schoon. De onderzoekers adviseren om elke 6 maanden een andere tas te gebruiken om te voorkomen dat je boodschappen besmet raken met de bacteriën. Dus voel je niet langer schuldig als je weer een nieuwe tas hebt gekocht. Het is immers goed voor je gezondheid!

Bron: www.nu.nl

Reageer op dit artikel

Maak jij je tas wel eens schoon?

Nee, nooit

nu wordt het dus echt tijd voor een nieuwe tas!! Dit is een echte geronde reden!!;)

Anoniem

Af en toe

Soms hang ik hem onderste boven om hem goed uit te kloppen. :$

Ja, zeker weten!

:inlove:

Af en toe

maar ik let wel op dat ik geen viezigheid in me tas doe want papierenzakdoekje gooi ik gelijk in de prullenbak en kauwgom eet ik nooit .

Af en toe

Dan ruim ik hem meteen op en wat je dan tegen komt, nou daar moet mijn man altijd om lachen.:D:D

Ja, zeker weten!

iedere maand in de was…nooit op de grond zetten…bij de huishhoudwinkel heb je tassen haakjes, die kan je meenemen en bv in een restaurant aan de tafel doen…kan je tas mooi hangen..en zet nooit je tas in een toilet op de grond!!!!

Ja, zeker weten!

ik maak om de zoveel maanden effe mijn tas helemaal leeg en dan neem ik hem van binnen en buiten af als het lastig met schoonmaken is dan wordt het een nieuwe kopen;)

Ja, zeker weten!

Om de zoveel tijd gooi ik mijn tas even goed onderste boven, maar een nieuwe tas kan er altijd wel bij 😀

Ja, zeker weten!

Ja hoor! Zo lang de tas nog heel is houd ik m goed schoon om er lang gebruik van te kunnen maken! Toch wel fijn dat ie er dan ook fris uitziet!!:D

Instagram