Geen categorie

Verborgen alcoholisme

Altijd gedacht dat alcoholisme voornamelijk een mannenprobleem was? Uit onderzoek blijkt dat juist onder vrouwen het alcoholmisbruik toeneemt. Vooral in de categorie hoogopgeleide vrouwen boven de 40 is het alcoholgebruik gestegen.

De voornaamste reden voor vrouwen om te drinken is de stress bij het combineren van werk en gezin. Daarnaast spelen ook spanningen binnen hun relatie en stress door de vele zorgtaken een grote rol. Vrouwen vragen veel van zichzelf en willen de ideale moeder of vrouw zijn. Het drinken van alcohol gebeurt om alle spanning van het dagelijks leven even te vergeten.

 In vergelijking tot mannen zijn vrouwen gevoeliger voor de negatieve effecten van alcohol drinken. Door een lager lichaamsgewicht en minder volume lichaamsvocht is het alcoholpercentage snel hoger. Daarnaast breekt het lichaam van een vrouw alcohol minder snel af dan het lichaam van een man, omdat er minder enzymen worden aangemaakt.
 
Wil je niet als alcoholist worden bestempeld dan moet je twee dagen in de week niet drinken en minder dan 10 glazen alcohol per week nuttigen. Deze grens wordt echter nog vaak genoeg door vrouwen overschreden. Hoe zit het met jou?
 

Reageer op dit artikel

Drink jij wel eens een glas alcohol om de stress van de dag te vergeten?

Nee, ik drink niks

alleen in de weekends drinke ik wel een glaasje wijn, of iets anders, maar zeker niet om de stress!!!

Nee, ik drink niks

Wij proosten op andere romatische manieren:kiss:

Wel eens een glas

ja als het feest is of tijdens uit gaan:$

Nee, ik drink niks

zonder alcohol is het ook gezellig te maken

Nee, ik drink niks

Nee heb ik in het verleden wel gedaan, maar weet dat je daar ook niets mee op schiet

Nee, ik drink niks

Nee als ik stress heb ga ik eten niet drinken, ja natuurlijk veel water !!!!!!!!

Wel eens een glas

als ik een feestje of etentje heb drink ik wel eens een glas roze, maar verder eigenlijk nooit alcohol

Wel eens een glas

alleen tijdens n feestje of etentje

Nee, ik drink niks

het kan wel eens een gewoonte worden .

Nee, ik drink niks

Ik zet op vrijdag wel eens een fles witte wijn koud en dan op maandag ochtend staat die er nog, dan haal ik hem dus maar weer uit de koelkast. Het komt in normale omstandigheden niet in me op….ik ben dan zo druk met allemaal gezellige dingen doen met de kids dat ik niet denk aan een glaasje wijn. Met de feestdagen wel, bij het diner etc. maar zo in het normale leven komt het er eigenlijk niet van, terwijl ik vroeger als ik ging stappen niet zo moeilijk deed hoor. Dus ik moet echt ergens bewust zijn, wil het in me op komen. Ik heb geen stress en al had ik stress zou dat niet mijn redmiddel zijn, ik ken mensen die dat dus wel doen en het wordt van kwaad tot erger……

Nee, ik drink niks

ik gebruik antidepressiva en antipsychotica, daar hoort geen alcohol bij. soms neem ik een slokje uit het glas van mijn man of een half portglaasje
steiger

Wel eens een glas

Ik slik medicijnen waarbij je erg moet oppassen met alcohol. Als ik drink, is het weinig en alleen op verjaardagen/feestjes.

Wel eens een glas

ieder geval niet als ik stress heb
wel in de avond samen met mij vriend of als ik ga stappen

Instagram