Geen categorie

Van hevig bloedverlies af

Heb jij tijdens je menstruatie last van hevig bloedverlies? Uit onderzoek blijkt dat dit nu relatief eenvoudig kan worden verholpen.

In haar promotieonderzoek concludeert Josien Penninx, gynaecoloog in opleiding, dat hevig menstrueel bloedverlies kan worden verholpen door verwijdering of beschadiging van het baarmoederslijmvlies. Dit is een relatief eenvoudige ingreep die onder plaatselijke verdoving kan worden uitgevoerd. De NovaSure-behandeling blijkt superieur aan andere behandelingen en voor de meeste vrouwen ook acceptabel.

Wat zijn nu de voordelen van zo’n behandeling? Ten eerste is het een veiligere, technisch simpelere en snellere verrichting dan andere behandelingen. Ten tweede is er minder verdoving nodig dan bij andere behandelingen en kan de ingreep poliklinisch of in dagopname worden uitgevoerd.

En met resultaat. Na de behandeling vermindert het menstrueel bloedverlies en bij ongeveer de helft van de vrouwen verdwijnt het zelfs helemaal, terwijl de baarmoeder behouden blijft.

Bron: www.gezondheidsnet.nl

Foto: Dreamstime

Reageer op dit artikel

Heb jij last van hevig menstrueel bloedervlies?

Zo af en toe..

niet extreem voor mijn gevoel de eerste 2 dagen zijn wat erger daarna na genoeg niks meer

Ja, ik heb er erg veel last van

Gisteren dagopname in het ziekenhuis omdat ik het al maanden was,hoop dat het nu voorgoed wegblijft.

Anoniem

Ja, ik heb er erg veel last van

Maar ik doe er niets aan. Wacht gewoon totdat ik echt in de overgang zit.:D

Ja, ik heb er erg veel last van

Toevallig vanmorgen naar de huisarts geweest. Uitstrijkje laten maken en baarmoederslijmvlies was wat geirriteerd. Morgen belt ze nog terug of ik iets met hormonen kan gebruiken om zo de menstruatie wat normaler te krijgen. Als ik dit lees lijkt me dat eigenlijk wel een betere oplossing??

Ja, ik heb er erg veel last van

Zou dit ook graag willen maar omdat ik een leesboom heb is dit voor mj niet mogelijk volgens de artsen. Mede door deze vleesboom is het bloedverlies ook heftig.

Ja, ik heb er erg veel last van

Jep helaas wel, ik heb het al jaren en kan er zelfs de eerst 2-3 dagen goed ziek van zijn… Hoort erbij en ben niet anders gewend maar leuk is anders.

Ja, ik heb er erg veel last van

Eigenlijk moet ik zeggen, ik had er vreselijk veel last van. Zit nu alweer heel wat jaartjes in de overgang, dus dat bloedverlies is allang over.Ik was altijd doodziek van die ellende en daarom ben ik toen geopereerd.:$

Instagram