Geen categorie

Tip voor het weekend: ruim je zolder op

Wie weet vind je net als de mensen in de Zuid-Franse stad Toulouse een schilderij dat mogelijk een waarde heeft van 120 miljoen euro. Niet gek toch?

Door een lekkage in huis werd het schilderij twee jaar geleden toevallig ontdekt. Het was verborgen in een gat in de muur. Er werd een kunsthandelaar bijgehaald. Hij vermoedde al snel dat het om het verdwenen werk van de Italiaanse kunstenaar Caravaggio ging: Judith onthoofdt Holofernes.

Het schilderij kwam uiteindelijk in handen van kunstexpert Eric Turquin. Hij schatte de waarde op 120 miljoen euro. Dat zal voor de vinders dus wel even schrikken zijn geweest. Het schilderij is samen met een andere versie waarschijnlijk rond 1600 geschilderd. Deze versie verdween driehonderd jaar geleden, terwijl de ander in Rome te bewonderen is.

Het is nog niet helemaal duidelijk of dit schilderij echt van Caravaggio’s hand is. Er zijn ook experts die vermoeden dat het werk gemaakt is door Louis Finson. Deze kunstenaar maakte in de zeventiende eeuw kopieën van Caravaggio’s werk.

Foto: Henk Brandsen

Reageer op dit artikel

Instagram