Geen categorie

Stop pesten!

Pesten, het blijft een groot probleem onder kinderen, zo blijkt wel uit de 18.000 telefoontjes die De Kindertelefoon in 2014 over dit onderwerp heeft gehad. Daarom heeft de instelling de handen ineengeslagen met televisiezender Cartoon Network en een anti-pestencampagne op touw gezet.

Met het platform buddy.cartoonnetwork.nl is een plek gecreëerd waar aandacht wordt bested aan kinderen die pesten, kinderen die worden gepest en de toekijkers. Dit allemaal op een manier die kinderen aanspreekt: onder andere door middel van unieke animaties en met behulp van comedian Arie Koomen. Op een speelse manier wordt hulp geboden, tips gegeven en aangezet tot nadenken. Niet alleen voor kinderen, maar ook zeker voor ouders en leraren.

Ook jouw kinderen zijn vast wel eens met pesten in aanraking gekomen. Of ze nu zelf pester zijn, toeschouwer waren of zijn gepest, een bezoekje aan de site is zeker de moeite waard. Helemaal als ze nu in een pestsituatie zitten, natuurlijk. In onderstaand filmpje vertelt Arie Koomen meer:
 

Foto: iStockphoto

Reageer op dit artikel

Wordt er gepest in jouw omgeving?

Ja, ik ben zelf gepest

ben als kind erg gepest en uitgescholden. ben nu 53 maar heb het er best nog wel eens moeilijk mee

Instagram