Geen categorie

Steeds meer relaties door internet

Heb jij je partner via internet ontmoet, of ken je iemand die een relatie heeft dankzij het internet? Niet zo gek, want internet is binnen 15 jaar uitgegroeid tot een populair middel om een partner te vinden.

Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Van de stellen die in de afgelopen 5 jaar zijn gaan samenwonen, heeft ruim 13% elkaar gevonden via internet. Ongeveer de helft van deze stellen leerde elkaar kennen via een datingsite. De andere helft via andere websites.

De meeste stellen ontmoeten elkaar nog altijd tijdens het uitgaan, op vakantie of tijdens een andere vorm van vrijetijdsbesteding. Maar het CBS ziet dit aantal duidelijk teruglopen. Dat geldt ook voor ontmoetingen via een vereniging of via de kerk. Het aantal mensen dat een partner vindt via werk, school, vrienden of familie blijft gelijk. De online zoektocht naar een partner is vooral populair onder ouderen en gescheiden mensen. Meer dan 37% van de mensen tussen de 50 tot 65 jaar oud die tussen 2008 en 2013 gingen samenwonen, hebben hun partner via internet leren kennen. Bij 40-plussers ligt dit aandeel boven de 20%, maar bij mensen jonger dan 30 jaar is dit 6%.

Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat de mensen die al een keer gescheiden zijn, hun huidige partner vaker via internet hebben ontmoet. Mensen die ooit met hun partner samenwoonden of een huwelijk zagen stranden, vonden hun huidige partner in 21 procent van de gevallen via internet. Van degenen die nog niet eerder waren gescheiden, was dit 9 procent.

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Heb jij wel eens een relatie gehad met iemand die je via het internet ontmoet had?

Anoniem

Nee, nooit

wel geprobeerd, of ze willen vreemd gaan, of ze hebben een oude foto op gezet toen ze nog slank waren. ben er mooi op afgeknapt.

Ja, wel eens

Ik heb korte relatie gehad met iemand die ik leerde kennen via internet.
Na een aantal maanden bleken we toch niet bij elkaar te passen.
Wel een leuke tijd gehad.

Ja, nu op dit moment

:inlove::inlove:

Ja, nu op dit moment

sinds mei 2012 heb ik een fin e relatie met mijn internetdate en sinds april wonen wij samen

dina

Ja, wel eens

ja, net eentje afgerond (3 jaar). Die hield uiteindelijk meer van gamen en de tv dan van mij en samen een leven opbouwen. Daarvoor een blauwe maandag met iemand met een zeilboot, die hield weer meer van zijn zeilboot:$. Die stond ook op zijn profielfoto, had het kunnen weten….:(

Ja, nu op dit moment

:inlove::inlove:

Ja, nu op dit moment

🙁

Ja, nu op dit moment

Ja en ben al negen jaar gelukkig met mijn partner.:inlove:

Instagram