Geen categorie

Slechte nachtrust

Lig jij ’s nachts weleens uren wakker of kun je moeilijk in slaap komen? Je bent niet de enige. Bijna de helft van de Nederlanders is niet tevreden met zijn nachtrust.

Dit blijkt uit onderzoek onder 1000 Nederlanders. Meer dan 30% geeft aan zich overdag slaperig te voelen en 20% doet overdag een dutje omdat hij 's nachts zo slecht slaapt. Wij Nederlanders houden er een aantal ongezonde slaapgewoonte op na. Voor het slapengaan neemt bijna de helft van de ondervraagden een alcoholisch drankje, een zogeheten slaapmutsje. Veel mensen doen dit omdat je door alcohol sneller in slaap valt. Maar het slaapmutsje heeft ook nadelen: door alcohol slapen we minder diep en korter. Een slechte gewoonte die veel mensen hebben, is het drinken van cafeïnehoudende dranken vlak voor het slapen. De cafeïne houd je overdag misschien alerter, maar ’s nachts uit je slaap. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat 1 op de 10 ondervraagden vaak of altijd een slaaptablet inneemt voor het slapengaan. Dit is erg gevaarlijk, want slaaptabletten kunnen een verslavende werking hebben.

Als we eenmaal in bed liggen, zijn we nog druk bezig met andere zaken, zoals bellen, televisie kijken of social media controleren. Heb jij ook één of meerdere gewoontes? Of heb jij geen last van een slechte nachtrust? Wij zijn erg benieuwd. Laat het ons weten via de poll.

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Drink jij een slaapmutsje voor het slapengaan?

Nee, nooit

(wm)

Nee, nooit

Ik slaap enorm slecht, heb mezelf een maximum van 1 slaappil per week opgelegd. Er zijn nachten dat ik 3x een kwartiertje slaap en dan nog ergens een uur. Verschrikkelijk, al jaren een slaapprobleem, diverse oorzaken, voonamelijk wisselende werktijden en slaaptijden van mijn partner en 4 pubers. Er zijn dagen dat ik alleen bezig ben met overleven en niet meer durf te gaan slapen, bang om weer wakker gemaakt te worden of niet te kunnen slapen.

Ja, soms

Door mijn ziekte slaap ik soms slecht. Glaasje rode wijn helpt dan echt!
Je ontspant voelt even geen pijn dus……

Nee, nooit

ik neem een slaappil vind alcohol vies

Nee, nooit

Dan kan ik helemaal niet slapen en krijg ik het erg warm. Alleen als ik een hele zere keel heb dan neem ik soms wat berenburg.
Maar liever niet, want lekker is anders.(k)(k)

Nee, nooit

nee echt niet,, ik drink eigenlijk zowiezo al nooit.. geef mij maar liever een pot thee..

Nee, nooit

nee geen alcohol gebruik het niet ..meestal ff wat lezen

Ja, best vaak!

Ik vind het lekker een glas wijn te drinken voor ik naar bed ga. Even de dag afsluiten, behalve als ik de volgende dag vroeg op moet. Waarom weet ik eigenlijk niet.

Nee, nooit

Ik drink geen alcohol.

Nee, nooit

Neem wat chocolade en je valt vanzelf in slaap.
Werkt bij mij in ider geval wel

Instagram