Placeholder

Pirates of the Caribbean Salazar’s revenge: uitgekauwd verhaal?

Vanaf morgen draait die dan na jaren wachten in de bioscoop: Pirates of the Caribbean Salazar’s Revenge. Webredacteur Myra zag deze film al op het hoofdkantoor van Disney: “De droge humor van Jack Sparrow verveelt ook nooit.”

Vanaf morgen draait die dan na jaren wachten in de bioscoop: Pirates of the Caribbean Salazar’s Revenge. Webredacteur Myra zag deze film al op het hoofdkantoor van Disney: “De droge humor van Jack Sparrow verveelt ook nooit.”

Alweer zes jaar geleden kwam de vierde film van Pirates of the Caribbean met Johnny Depp als Jack Sparrow uit. Hierin ontmoet hij zijn oude liefde, Angelica, die samen met Sparrow haar vader Blackbeard wil verjongen, zodat hij de tijd krijgt om zijn ziel te verlossen. In deze film strijden ze tegen de Spanjaarden, de Engelsen en overleven zeemeerminnen en zombies. 

Verhaallijn
“In deel vijf begint de grotendeels dronken piraat weer aan een nieuw plan waardoor hij in de problemen komt met dodelijke geestenpiraten op het schip van de Spaanse kapitein Salazar. Deze zijn door Jack zijn schuld omgekomen in de Devil’s Triangle en vastbesloten om wraak te nemen. Sparrow vormt een team met de prachtige astronoom Carina Smyth (Kaya Scodelario) en Henry Turner (Brenton Thwaites), zoon van Kapitein Will Turner (Orlando Bloom). Wie dus jaren geleden verliefd was op Orlando Bloom, kan nu weg zwijmelen bij zijn ‘zoon’ Henry. Want na twee uur ben je zijn knappe kop zeker nog niet zat.

'De altijd droge humor van Sparrow wordt wat mij betreft niet uitgekauwd'

Uitgekauwd 
De grote vraag voor deze film was of de Pirates films niet een beetje uitgekauwd worden. De altijd droge humor van Sparrow wat mij betreft niet. Maar de film begint wel met het feit dat piraat-met-eyeliner weer dronken rondloopt zonder, geld, crew en schip. Na de eerste film is helaas weinig veranderd rondom zijn personage. Er hangen wederom ‘gezocht’ plakkaten met zijn hoofd erop door de stad. En opnieuw wordt hij achterna gezeten door een wraaklustige personage (Salazar) uit het verleden. Waar ik overigens nog nooit van gehoord had en na enige research op internet erachter kwam dat deze ook niet in eerdere films heeft gezeten. Dit heeft Disney opgelost door een korte flashback in de film te stoppen, wat dus eigenlijk niet echt een flashback is.

'Mocht je daddy issues hebben, dan ga je een traantje wegpinken'

Spanning 
Na het zien van de trailer ging ik eigenlijk met trillende beentjes naar de film toe, maar uiteindelijk vond ik hem qua enge taferelen wel meevallen. Het is merkbaar dat het toch een Disneyfilm is, wat betekent dat je niet veel afgehakte ledematen of rondspuitend bloed zal zien. Al is kapitein Salazar groot in beeld toch even wennen aangezien hij een half gezicht heeft en zwart bloed kwijlt.
Natuurlijk heeft de film de klassieke gevechten op zee waarin de kanonschoten luid klinken en de zwaarden tegen elkaar slaan, waar het nog even aangedikt wordt met de typische Pirates muziek in een nieuw jasje (sorry als dit deuntje nu in je hoofd zit).
Verder pakt de productie in Salazar’s revenge nog uit met gevaarlijke zombie-haaien, een bankoverval waardoor uiteindelijk een complete bank door de stad wordt gesleept en een gevecht op de oceaanbodem tussen twee gigantische wanden van water.
Naast al die spanning en geweld wordt er soms ook plaats gemaakt voor romantiek en emotionele familiebanden. Ik ga natuurlijk niet spoilen, maar mocht je daddy issues hebben dan ga je een traantje wegpinken.

Kortom is Salazar's revenge een vermakelijke film als je de vorige vier delen ook hebt gezien, maar een stuk verrassender als dat niet zo is. Het is inmiddels nu meer de vraag wánneer Jack dronken in beeld verschijnt, wélke personages verliefd worden en wié Sparrow dood wilt hebben. Dus eigenlijk ligt het plot voor deel 6 alweer klaar. 
En ohja, voor de mensen die vooral de oude karakters Will Turner (Orlando Bloom), Elizabeth Swann (Keira Kneightley), Hector Barbossa (Geoffrey Rush) nog kennen, kun je je hart wel ophalen, ze komen allemaal nog voorbij."

 

Pirates of the Caribbean draait vanaf morgen (25 mei) in de bioscoop.

Tekst: Myra Dinkelberg