Geen categorie

Onzekere kinderen

Heb jij jonge kinderen thuis? Het kan zijn dat zij zich al druk maken om hun uiterlijk…

Uit een nieuw onderzoek is gebleken dat kinderen zich op steeds jongere leeftijd zorgen maken over hun uiterlijk. Zelfs kids van 5 maken zich al druk over hoe ze er uitzien!

 

Zo heeft 18% van de kinderen wel eens huilbui gehad omdat hij zichzelf lelijk vindt. Een Britse website voor opvoeding heeft dit onderzocht door 1.107 ouders te ondervragen.

Vooral meiden maken zich druk over hoe ze er uitzien. De helft maakt zich zorgen om haar uiterlijk en een kwart van de meisjes heeft er zelfs wel eens om gehuild. 10% van de jongens is bang niet knap te zijn. Jonge kinderen vergelijken zichzelf ook vaak met anderen, volgens 20% van de ondervraagde ouders.

Volgens de ouders ligt dat aan de maatschappij. Meer dan 95% is van mening dat die teveel nadruk legt op het uiterlijk. Bijna 70% probeert dan ook aan hun kinderen duidelijk te maken dat innerlijk belangrijker is dan uiterlijk. Slechts 2% van de ouders vertelt hun kids dat uiterlijk wél belangrijk is en dat ze er goed uit moeten zien.

Toch maakt ook 80% van de moeders zich druk om haar eigen uiterlijk. 39% heeft ook wel eens een huilbui gehad over hoe ze er uitziet. Daarnaast vindt twee derde dat ze minder aantrekkelijk is dan andere vrouwen. Tsja, de appel dus valt niet zo ver van de boom…

Bron: www.nu.nl

 

Reageer op dit artikel

Vind jij ook dat de maatschappij teveel nadruk legt op het uiterlijk?

Ja, zeker weten!

Alles moet zo perfect mogelijk zijn, zo dun mogelijk, zo gaaf mogelijk, perfecte tanden, geen flaporen en noem het maar op..Afschuwelijk, toch? Niemand is perfect hoor :stop:

Ja, zeker weten!

Heb zelf geen kinderen maar een vriendin van mij die een dochter heeft van 12 vertelde dat er in haar klas al 3 anorexia hebben. En dat zijn nog meisjes die niet eens volgroeid zijn. En ja, als je tanden niet netjes staan gooien ze er een beugel tegenaan. Flaporen worden al vanaf 15 jaar al gecorrigeerd (weet ik toevallig omdat ik iemand ken die dat bij haar dochter heeft laten doen) enz enz. Belachelijk natuurlijk maar kijk maar als je voor een baan gaat. Vaak wordt degene die er leuk en vlot uitziet eerder aangenomen dan iemand die er wat minder vlot uitziet. Dus wat heb je tegenwoordig aan een diploma ????

Ja, zeker weten!

je uiterlijk is belangrijk niet teveel makup op doen

Een beetje

Ja we moeten r allemaal heel perfect uitzien en super slank. Nou dat is in de praktijk wel anders hoor. Mar ik laat me niet meer opjutten. Leefgewoon lekker mijn leventje met mijn lieve mannetje.

Ja, zeker weten!

Alles moet perfect maar weet je mensen zijn niet perfect!!!!

Instagram