Geen categorie

O’G3NE: ‘Onze moeder is onze grote drijfveer’

Zussen Lisa, Amy en Shelley vertegenwoordigen Nederland op het Eurovisie Songfestival met een lied over hun moeder. In 2015 vertelde O’G3NE in Vriendin over de droom om naar het Eurovisie Songfestival te gaan en over moeder Isolde: “Zij is onze drijfveer. Vandaar de O, haar bloedgroep, in onze naam.”

Vriendin volgde O’G3NE in 2015 een jaar lang. In dat jaar kwamen veel dromen uit en dit jaar dus nog één: een deelname aan het Eurovisie Songfestival. Lees hieronder een stuk terug uit het interview.

Fragment uit: Het jaar van… O’G3NE
Vriendin 51, 2015. Tekst: Marloes de Maar. Foto: Bart Honingh

De zussen genieten er enorm van, maar ze hebben het met Kerst en Oud en Nieuw bewust even rustig aan gedaan. “We waren gezellig thuis met onze familie. Dat rustpunt was voor ons belangrijk. Ook vanwege onze moeder, die ernstig ziek is. We wilden graag bij haar zijn. Zij is onze grote drijfveer. Niet voor niets hebben we de O, haar bloedgroep, in de naam van onze groep gezet”, zegt Shelley.

Hun moeder Isolde is 46 jaar en lijdt aan een zeldzame bottumor. Net op het moment dat Shelley, Lisa en Amy aan The voice begonnen, vertrok Isolde voor een paar maanden naar Frankrijk om daar een speciale bestraling te ondergaan. Lisa: “Ze stond erop dat wij hier zouden blijven en vond dat we deze kans moesten grijpen. Het was moeilijk, maar we hebben dat gedaan. Daar is ze heel trots op. Sinds de behandeling gaat het gelukkig redelijk goed met haar.”

Gouden plaat
Een maand later hebben de meiden een leuk nieuwtje: “We hebben een gouden plaat gekregen voor onze single Magic! Overhandigd door Robert ten Brink, die ons verraste na ons optreden in All you need is love. We zijn er zo trots op. Helemaal omdat onze vader dit nummer heeft geschreven. Nu maar hopen dat onze tweede single Cold ook zo goed scoort. Die komt uit in maart.”
De komende weken zijn in elk geval helemaal volgeboekt met optredens. De meiden willen nu graag doorpakken. Lisa: “We hebben nog veel wensen op ons lijstje. Optreden in Ziggo Dome zou bijvoorbeeld heel gaaf zijn. Verder willen we graag een album uitbrengen en een kleine theatershow geven in de periode rond Kerst. En we dromen van meedoen aan het Eurovisie Songfestival.”

Flinke klap
In juli zijn de meiden onverwacht thuis. Ze waren met hun ouders op vakantie in Frankrijk en zouden twee weken blijven, maar moesten plotseling terug naar huis… “Het ging ineens heel slecht met onze moeder. Ze raakte verlamd aan haar rechterarm en -been. Na drie dagen zijn we alweer teruggegaan. Ze zit nu in een rolstoel”, vertelt Lisa aangedaan. “We helpen haar zo veel we kunnen. Gelukkig staan ook opa en oma voor haar klaar en is onze vader vaak thuis”, gaat Shelley verder. Een flinke klap dus. De zussen maken een moeilijke periode door, maar zien optreden ook als een manier om even uit de realiteit te ontsnappen. Amy: “Thuis steunen we onze moeder, op het podium gaan we los. Het is een soort uitlaatklep.”

Met het lied Lights and Shadows wil O’G3NE mensen met hetzelfde verdriet een hart onder de riem steken. Bekijk de muziekvideo hieronder. 

Reageer op dit artikel

Instagram