Geen categorie

Minder zout verkleint de kans op maagkanker

Jaarlijks sterven er gemiddeld 1445 Nederlanders aan maagkanker. Uit recent onderzoek blijkt dat we de kans op maagkanker kunnen verkleinen door minder zout te eten.

Je weet waarschijnlijk wel dat veel zout eten niet goed is voor je lichaam. Als je veel zout eet, is dat slecht voor je bloeddruk en vergroot je bovendien de kans op hart- en vaatziekten en beroertes. Het blijkt zelfs dat teveel zout kan leiden tot maagkanker.

Teveel zout
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid zout is maximaal 6 gram; dat is ongeveer hetzelfde als een afgestreken theelepel. Volgens het Word Cancer Reasearch Fund (WCRF) krijgen mensen gemiddeld dagelijks veel meer zout binnen, namelijk 8,6 gram.

Volgens het WCRF moeten meer mensen zich bewust worden van de hoeveelheid zout die in etenswaren zit. Als je weet hoeveel zout je eigenlijk per dag naar binnen krijgt, kun je hier bewust iets aan doen en verklein je de kans op gezondheidsrisico’s.

Bewust worden
Volgens Kate Mendoza van het WCRF kunnen we beter minder zout eten, zodat bijvoorbeeld maagkanker voorkomen kan worden. Zoals Kate zegt: ‘Door minder zout te consumeren en meer groenten en fruit te eten kunnen we de ziekte voorkomen’.

Eet jij genoeg fruit per dag?

Bron
Gezondheidsnet

Reageer op dit artikel

Eet jij genoeg fruit?

Anoniem

Ja

De laatste tijd heel veel zelfs. Lekker zoet zomers fruit. Ik ben er gek op:inlove:

Ja

Voldoende fruit en matig zout gebruik en
geen overbodige versnaperingen .

Nee, zeker niet

voor mijn gezondheid is het wel goed om meer fruit en groenten te eten, maar ik krijg het niet voor mekaar. Ik probeer het wel, maar het lukt me gewoon niet….

Nee, zeker niet

vergeet het vaak

Meestal wel

lekkers zomers fruit, in de winter is eet ik minder fruit dan lukt me ’t niet om mijn dagelijks portie te nuttigen

Ja

dat is gezond en lekker

Instagram