Placeholder

Minder zout verkleint de kans op maagkanker

Jaarlijks sterven er gemiddeld 1445 Nederlanders aan maagkanker. Uit recent onderzoek blijkt dat we de kans op maagkanker kunnen verkleinen door minder zout te eten.

Jaarlijks sterven er gemiddeld 1445 Nederlanders aan maagkanker. Uit recent onderzoek blijkt dat we de kans op maagkanker kunnen verkleinen door minder zout te eten.

Je weet waarschijnlijk wel dat veel zout eten niet goed is voor je lichaam. Als je veel zout eet, is dat slecht voor je bloeddruk en vergroot je bovendien de kans op hart- en vaatziekten en beroertes. Het blijkt zelfs dat teveel zout kan leiden tot maagkanker.

Teveel zout
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid zout is maximaal 6 gram; dat is ongeveer hetzelfde als een afgestreken theelepel. Volgens het Word Cancer Reasearch Fund (WCRF) krijgen mensen gemiddeld dagelijks veel meer zout binnen, namelijk 8,6 gram.

Volgens het WCRF moeten meer mensen zich bewust worden van de hoeveelheid zout die in etenswaren zit. Als je weet hoeveel zout je eigenlijk per dag naar binnen krijgt, kun je hier bewust iets aan doen en verklein je de kans op gezondheidsrisico’s.

Bewust worden
Volgens Kate Mendoza van het WCRF kunnen we beter minder zout eten, zodat bijvoorbeeld maagkanker voorkomen kan worden. Zoals Kate zegt: ‘Door minder zout te consumeren en meer groenten en fruit te eten kunnen we de ziekte voorkomen’.

Eet jij genoeg fruit per dag?

Bron
Gezondheidsnet