Geen categorie

Meer zorgpremie als je ongezond leeft…?

Af en toe een stukje chocolade, een paar sigaretten per dag of één keer in de week een makkelijke magnetronmaaltijd. Het is allemaal niet heel gezond, maar wanneer leef je nou echt ongezond? En zou je dan meer zorgpremie moeten betalen dan iemand die heel gezond leeft?

Meer dan de helft van de zorgprofessionals en zorgmanagers vindt dat mensen met een ongezonde levensstijl meer ziektekostenpremie moeten gaan betalen. Dit blijkt uit een onderzoek onder zorgprofessionals en zorgmanagers.

Deze uitkomst is opvallend, omdat medewerkers in de zorg het normaal gesproken altijd belangrijk vonden dat zieke en gezonde mensen gelijk behandeld worden. In dat geval zou het risico dat je loopt om ziek te worden geen invloed moeten hebben op de premie. Daar denkt nu meer dan de helft anders over.

Hoe komt het dat deze zorgprofessionals en zorgmanagers hier opeens anders over zijn gaan denken? Waarschijnlijk spelen de steeds hogere kosten in de zorg een grote rol, net als de vergrijzing. Overal moet bezuinigd worden, dus waarschijnlijk ook in de zorg. Maar of dit de beste manier is? Wie bepaalt bijvoorbeeld of iemand ongezond leeft? Is dit alleen zo als je te zwaar bent? Of ook als je een prima gewicht hebt, maar wel een pakje sigaretten per dag rookt?

Reageer op dit artikel

Vind jij dat mensen die ongezond leven meer zorgpremie moeten betalen?

Ja, omdat...

Ik vind dat je best beloond mag worden als je je best doet om zo weinig mogelijk naar de huisarts te gaan.

Nee, omdat...

Zo als op de foto is er altijd een vooroordeel, dat dikke mensen ongezond leven……slaat nergens op!!

Nee, omdat...

ook slanke mensen allerlei ziektes kunnen krijgen.

Nee, omdat...

als je gezond leeft ook ziek kunt worden.

Nee, omdat...

zo komt er nooit een eind aan dan zouden sporters ook meer moeten gaan betalen want die hebben meer kans terecht te komen in het ziekenhuis en dan ook nog eens niet kunnen werken…

Nee, omdat...

ik denk dat aanleg er ook mee te maken hebt,en mensen met een heel klein budget kopen ook voedsel dat goedkoper is,een gehaktschijf dat is ongezonder dan een kipfiletje,maar je hebt geen keus,ik noem maar een voorbeeld.

Ja, omdat...

de rokers en alcohol verslaafden zeker meer risico’s lopen

Nee, omdat...

omdat ik vind dat iedereen recht heeft op zorg voor dezelfde premie , ongeacht of men gezond of ongezond leeft , en om op de foto te reageren , mensen die dik zijn leven niet per definitie ongezond hoor !

Nee, omdat...

iedereen zal wel eens ongezond leven
moeten maar andere dingen zoals alcoholen dergelijke duurder maken
opdeze manier gaat straks niemand meer naar de dokter is dat wat den haag wil

Nee, omdat...

wij flinke dames moeten het al genoeg horen.
maar ondertussen vinden de meesten mensen ons toch wel mooi om te zien ,alleen zullen zij dat niet laten merken,de regering heeft ons dit aangedaan,met al die smaak toevoegingen en de vele suikers en zouten overal in .

Nee, omdat...

het gewoon nergens op slaat dicriminatie,vind ik het . je moet nu niet denken die leeft zeker ongezond echt niet. maar nu is het dit en waar eindigt dit

Nee, omdat...

niet iedereen het zelf in de hand heeft
daar mag je ze niet extra voor belasten .

Nee, omdat...

want waar gaat het heen in nederland,als dat zou gebeuren je kan ook te mager zijn om redenen,moet dan de zorgpremie ook omhoog,zou te zot zyn voor woorden als ze dit doorbommen

Ja, omdat...

zij er voor kiezen risico’s te lopen, voor die levenswijze van een ander hoef ik niet voor te betalen

Nee, omdat...

Niet alle dikke mensen kunnen daar iets aan doen dus nee ik vind dit geen goed idee

Instagram