Geen categorie

Manon gaat meedoen met de Alpe d’HuZes

Vier jaar geleden verloor Manon (33) haar moeder aan kanker. Met haar in gedachten doet Manon mee met Alpe d’HuZes; ze gaat deze beroemde Franse berg op de fiets beklimmen om geld op te halen voor het Onderzoeksfonds van het KWF. Aan Vriendin.nl vertelt ze waarom ze juist hiervoor heeft gekozen.

“4 jaar geleden op 24 april is mijn moeder overleden aan kanker na een ziekbed van ongeveer 14 maanden. Ze had eerst longkanker, dat zaaide uit naar haar nieren en uiteindelijk naar de rest van haar lijf. Op de dag dat ze stierf zou ze eigenlijk voor een andere therapie naar Duitsland gaan, maar dat heeft ze dus niet gehaald. We hielden ons vast aan haar woorden: “Ik ga niet dood,” daardoor kwam haar sterven gevoelsmatig toch heel plotseling, hoewel de artsen wel geprobeerd hadden ons te informeren over de ernst van haar situatie…

Ik wil graag wat ‘doen’ en mijn broer Julien, die zelf veel fietst, kwam met dit idee. Het geld dat wordt opgehaald voor Alpe d’HuZes gaat voor honderd procent naar het Onderzoeksfonds van het KWF. Als ik door dat onderzoek te steunen voor iemand kan voorkomen dat ze hetzelfde moeten meemaken als dat mijn familie heeft meegemaakt, is dat me de moeite meer dan waard.

Ik ben geen fietser, hou er eigenlijk ook helemaal niet zo van, maar met mijn team Medsports, bestaande uit mijzelf, Julien mijn broer, schoonzusje Kim en Yvo, Jeroen en Friso, drie vrienden van ons, gaan we wel proberen om minimaal zes keer tegen die berg op te rijden. 21 bochten, 13,5 kilometer omhoog fietsen…

We moeten als team € 12.500,- ophalen en zitten nu rond de € 8.500,-. Aanstaande vrijdag 18 mei gaan we op de Frank010 borrel (gratis toegang) in de Cruise Terminal Rotterdam collecteren, we hopen dan de rest van het geld binnen te halen, want 6 juni is het al zo ver!”

Volgende week vertelt Manon meer over haar voorbereiding en kun je lezen hoe het met collecteren gaat! Wil je doneren of meer lezen over haar team, bekijk dan deze pagina.

De Stichting Alpe d'HuZes hanteert een strikt antistrijkstokbeleid: alle giften gaan voor 100% naar het onderzoeksfonds. Afgelopen jaren werd met dit geld het onderzoeks- en revalidatieprogramma A-CaRe gestart, waarmee kankerpatiënten beter en sneller kunnen herstellen. Een belangrijk en uniek onderzoek dat revalidatie voor alle kankerpatiënten binnen handbereik moet brengen.
 

Reageer op dit artikel

De Alpe d’HuZes beklimmen op de fiets, zou jij dat kunnen?

Anoniem

Nee, uitgesloten.

😮 No wayyyyyyyyy. Ik kan niet eens hier in de buurt een flinke bult omhoog fietsen, laat staan de Alpe d’HuZes. Mijn man is wielrenner en zelfs die zou daar nog moeite mee hebben. 😀

Instagram