Geen categorie

Manon deed mee aan de Alpe d’HuZes

Vier jaar geleden verloor Manon (33) haar moeder aan kanker. Met haar in gedachten doet Manon mee met Alpe d’HuZes; ze gaat deze beroemde Franse berg op de fiets beklimmen om geld op te halen voor het Onderzoeksfonds van het KWF. Is het haar gelukt om de berg te bedwingen?

"’s Ochtends regende het pijpenstelen, maar toen we, een halfuurtje later dan gepland, om 10.30 startten, was het gelukkig droog. Ik was echt enorm zenuwachtig door het natte wegdek en de sfeer die er hing, maar het is gelukt! In 2,5 uur zijn we naar boven gefietst! Het plan was om elke drie bochten te stoppen, maar uiteindelijk zijn we maar drie keer gestopt. Ik fietste samen met mijn schoonzusje Kim en we zijn ook samen gefinisht, dat was heel bijzonder. Daarna hebben we op mijn broer en onze teamgenoten gewacht, zij zijn drie keer de berg op gefietst.

 

Ik vond het heel heftig om de verhalen van andere deelnemers te horen. Iedereen heeft een reden om mee te doen met de Alpe d’HuZes en die verhalen deel je met elkaar. Er stonden onderweg ook een paar ambulances van Stichting Doe een Wens, daar lagen mensen in die het nog één keer wilden meemaken…

We waren gelukkig nog op tijd om bij bocht zeven het kaarsje voor mijn moeder aan te steken, een mooi moment.

 

 

 

 

 

 

 

 

Gisteren, op 7 juni zijn we de andere fietsers gaan aanmoedigen, daarbij hoorden mijn broer en ik drie nummers die veel voor mijn moeder betekenden; het nummer van haar begrafenis van Queen en nog twee andere liedjes. Het leek wel alsof ze erbij was, ik hoop ook dat dat zo is…

Met de spierpijn valt het alles mee, ik heb wel vermoeide benen, maar bijna geen spierpijn, het ging echt makkelijker dan gedacht. Volgend jaar ben ik zeker weer van de partij, het was zo indrukwekkend om te doen. Ik wil dan wel meer gaan trainen en misschien koop ik ook wel een andere fiets, want deze was wel een beetje oud.

Op dit moment is er meer dan 28,5 miljoen euro opgehaald voor het Onderzoeksfonds van het KWF, het definitieve bedrag wordt pas in oktober bekendgemaakt. Voor mij is het heel belangrijk om hieraan bij te dragen. Door dit geld hoeft misschien in de toekomst een familie niet mee te maken wat wij hebben meegemaakt. Daar heb ik het voor gedaan, en voor mijn moeder natuurlijk.”

Wil je doneren dan kan dat natuurlijk nog steeds, bekijk dan deze pagina.
 

Reageer op dit artikel

martinewesthuis

Manon,

je bent een topper! Echt super dat je het hebt gehaald!!! En Julien en Kim ook natuurlijk!

xx
Martine

Beantwoorden

Instagram