Geen categorie

Man met breed gezicht populair bij vrouwen

Heeft jouw man of vriend een breed gezicht? Niet zo vreemd, want mannen met een breed gezicht vallen vaak goed in de smaak bij vrouwen.

Uit een onderzoek is gebleken dat wanneer een vrouw uitgaat met een man die een breed gezicht heeft, ze vaak nog wel een vervolgafspraakje wil maken. Hoe dat komt? Vrouwen vinden mannen met een breed gezicht aantrekkelijker, het straalt dominantie uit.

Wetenschappers observeerden gesprekken tijdens een speeddate-evenement. Hier deden zo’n 150 mannen en vrouwen aan mee. Wat bleek? Na de gesprekken vonden de vrouwen de mannen met een breed gezicht aantrekkelijker dan andere mannen. Ook vonden de vrouwen die mannen een betere kandidaat voor een korte relatie. En zagen daarom een vervolgafspraakje wel zitten. Waarom vrouwen deze mannen niet uitkozen voor een lange relatie? Mannen met een breed gezicht stralen niet alleen dominatie, maar ook agressie uit. Een lange relatie zullen vrouwen dus niet snel met zulke mannen aangaan.

Niet alleen vrouwen weten welke man geschikt is voor een korte relatie, ook mannen weten precies bij welke vrouwen ze moeten zijn. Uit een Brits onderzoek blijkt dat mannen voor een flirt of korte relatie liever vrouwen met zachte, vrouwelijke gezichtskenmerken uitkiezen. Vrouwen met meer mannelijke kenmerken in hun gezicht hebben kans op een lange, serieuze relatie. Zij worden eerder gezien als een geschikte echtgenote.

 Bron: NU.nl

Reageer op dit artikel

Ga jij alleen af op het uiterlijk om een vervolgafspraak te maken?

Nee het uiterlijk doet er voor mij niet toe

Al is het wel het eerste wat je opvalt natuurlijk maar daarna gaat het karakter tellen 😉

Ja, zeker weten!

Natuurlijk doet uiterlijk ertoe. Dat wil niet zeggen dat hij knap moet zijn maar wel aantrekkelijk voor mij. Stel dat hij een vies/slecht gebit heeft, dan bedank ik toch voor de eer hoor. Dat is wel afknappen op uiterlijk in mijn optiek.

Instagram