De verhalen in Vriendin 10-2012.

Lees en leef mee met verhalen uit Vriendin 10

In Vriendin 10 vertellen lezeressen hun emotionele verhaal in Vriendin. Wil jij je mening op deze verhalen geven of de dames een hart onder de riem steken? Dat kan hier!

In Vriendin 10 vertellen lezeressen hun emotionele verhaal in Vriendin. Wil jij je mening op deze verhalen geven of de dames een hart onder de riem steken? Dat kan hier!

Tevreden met minder.

Somber worden van de crisis? Altijd maar streven naar meer geld, meer bezit? Deze vrouwen denken er anders over. Zij zijn gewoon gelukkig met wat ze hebben.

Veronique (24): "Het is voor mij iedere maand weer keihard werken om rond te komen, iedere euro draai ik drie keer om. Helemaal omdat de kinderbijslag niet stijgt met de inflatie en door de overheid wordt beknibbeld op de kinderopvangtoeslag. Terwijl de opvangkosten en de verzekeringspremies stijgen. Maar ik maak me niet druk om de crisis. Ik voel me namelijk zo sterk en onafhankelijk. Ik heb dit bereikt met mijn eigen doorzettingsvermogen en de hulp en liefde van mijn familie. De weg die ik na mijn scheiding heb bewandeld, is zo verhelderend geweest. Het draait in het leven niet om spullen en de status die daaraan wordt afgemeten, dat besef ik nu heel goed. Ik heb het leven opnieuw leren waarderen. Als ik een lachbui heb met mijn zussen, voel ik intens geluk. En als mijn zoontje tegen mij zegt: ‘Mama lief!’ kan mijn dag niet meer stuk."

Sta jij ook zo in het leven? Reageer hier.

Kim was bij de aardbeving in Japan een jaar geleden.

Kim (28) was in Tokyo toen Japan werd getroffen door een allesverwoestende aardbeving en tsunami. Nu, een jaar later, denkt ze nog vaak aan die dagen terug. “Ik heb nog wel een tijd last gehad van de gebeurtenis. De angst die kennelijk nog in mijn lijf zat, werd door bepaalde gebeurtenissen getriggerd. Als door mijn straat een vrachtwagen rijdt, kan het huis nog wel eens licht trillen. Vorig jaar stonden mijn nekharen recht overeind wanneer dit gebeurde. En toen ik een documentaire over de aardbeving wilde bekijken, heb ik hem na vijf minuten uit moeten zetten. Ik kon de beelden niet aanzien. Nog nooit had ik het gevoel gehad zo weinig controle over een situatie te hebben als op die ene dag in Tokyo…"

Heb jij ergens angst voor gekregen die je ook maar moeilijk kwijtraakt? Reageer hier.

Vriendin zet vrouwen die vrijwilligerswerk doen in het zonnetje.

nic (48) is getrouwd met Arie Jaap (53) en heeft drie kinderen: Jim (18), Nick (14) en Amie (12). Monic werkt in een damesboetiek en sinds vijf jaar is ze organisator van de collecte voor het Reumafonds in Nieuw-Vennep. “Ik zie van dichtbij wat reuma met je kan doen”

Doe jij vrijwilligerswerk of zou je dat wel willen? Reageer hier.

Sheila kreeg eierstokkanker toen ze vijfentwintig was.

Toen Sheila (30) op het punt stond te gaan trouwen met Cliff (44), kreeg ze last van een dikke buik. Zwanger, dacht iedereen. Maar het bleek eierstokkanker te zijn. “Huilen kon ik niet. Ik wilde sterk zijn voor Cliff en onze zoontjes.”

Zou jij ook zo sterk kunnen zijn? Reageer hier.

Maaike weet dat haar man vreemdgaat en accepteert dit.

Maaike (35) is twaalf jaar getrouwd met Wouter (37) en hun huwelijk kende in die jaren veel diepe dalen. Wouter vlucht daarbij in kortstondige affaires. Toch blijft Maaike achter haar man staan.

“Wouter is mijn grote liefde. We leerden elkaar vijftien jaar geleden kennen tijdens een wintersportvakantie in Oostenrijk en het was echt liefde op het eerste gezicht. Ik ben niet de gezelligste thuis. Dat geeft hem geen vrijbrief om vreemd te gaan, maar ik snap het wel. “Wouter is er voor me als ik hem nodig heb en ik kan me geen lievere man voorstellen. Dat hij weer wegvlucht in seks met andere vrouwen, zie ik maar als een minder geslaagde karaktertrek. Ik kies ervoor om oogkleppen te dragen. Als hij sms’t dat hij later is, weet ik direct dat hij bij háár is. ”

Zou jij dit kunnen accepteren? Reageer hier.

Daniëlle was allergisch voor huisstofmijt.

Altijd zakdoekjes bij de hand, het huis stofvrij houden, geen contact met dieren en door pollen geen leuke lentes. Aan Daniëlles (26) huisstofmijtallergie was niets te doen, zei de arts. Maar toen vond ze een alternatieve therapie die haar van haar klachten verloste.

Waar ben jij allergisch voor? Reageer hier.