Geen categorie

Ipad verplicht op school

Heeft jouw kind een Ipad? Op een school in België is het binnenkort verplicht. En dat zorgt voor protest onder de ouders.

Voor de kinderen vast een droom die uitkomt, voor de ouders een greep in hun portemonnee;  een verplichte Ipad in de klas. De ruim 700 leerlingen van een scholengemeenschap in Blankenberge zullen een tabletcomputer van Apple moeten aanschaffen, want ook na protest van enkele ouders blijft dit een eis van de school.

De grote vraag is: Kan een school zoiets eisen? Volgens de Commissie Zorgvuldig Bestuur van de Vlaamse overheid niet, want zij gaven de klagende ouders gelijk. De school laat het hier alleen niet bij zitten en gaat in hoger beroep. De tabletcomputer zou voortaan nodig zijn om de lessen te kunnen volgen.

Om kosten te drukken, kan de Ipad ook worden gehuurd. Maar hier hadden enkele ouders geen boodschap aan. Zij hebben inmiddels besloten hun kind naar een andere school te sturen.

Wij zijn heel benieuwd wat jij vindt van de verplichte Ipad op school.
 

Bron: Powned.tv
 

Reageer op dit artikel

Wat vind jij van een verplichte Ipad op school?

Ik vind het belachelijk!

Als het verplicht wordt, mag de school het betalen ook! Straks moet je nog rood ondergoed gaan dragen………………………………………

Ik vind het belachelijk!

Belachelijk! Dan inderdaad voor kosten van de school! Maar, moet eerlijk zeggen dat ik alle buitenlandreisjes op de middelbare school ook zwaar overdreven en belachelijk vind. Kinderen gaan vaak al met ouders op vakantie en dan ook met school nog eens naar het buitenland is ouders onnodig op kosten jagen….

Ik vind het belachelijk!

te belachelijk voor woorden, en dan ook nog meteen van een peperduur merk??
Op het college waar mijn 2 oudsten zitten, zijn deze door school zelf aangeschaft en voor sommige lessen kunnen de leerlingen de i pads gebruiken. Maar nogmaals de kosten heeft school zelf volledig op zich genomen.
Ik zou er ook niet aan denken om zo`n ding te kopen…

Ik vind het belachelijk!

Er zijn zoveel ouders die dit niet kunnen betalen:(

Ik vind het belachelijk!

😮 belachelijk. Je betaald al zoveel overal voor. En wat als je bv 3 kinderen op school zou hebben, reken maar uit….

Ik vind het goed, het kan erg leerzaam zijn..

De manier waarop het gebracht wordt is amateuristisch en niet handig, maar wij hebben onze dochter sinds dit schooljaar specifiek naar een school gedaan waar ze hiermee starten en dat wordt netjes ook qua kosten met de ouders overlegt. Men is in onderhandeling met Apple en er zal een bijdrage van circa 200 euro zijn. Wij hebben er dus voor gekozen, het is een ICT gerichte basisschool, onze dochter is 7. En vanaf 4 jaar gaan kinderen met een Ipad werken. Maar nogmaals, het is hoe dingen gebracht worden en hoe men met de kosten omgaat. Op dit moment zijn er max 26 kinderen op de hele school en dat zal tot max 300 kinderen lopen, als in dit geval ouders dit niet willen dan moeten ze een andere keuze maken voor hun kind. Op de school in Belgie, zoals ik het lees wordt het maar even voor het gemak gemeld, dat is belachelijk. Ik ben ervan overtuigd dat het in deze tijd zeer zeker belangrijk is, maar wel in overleg.

Ik vind het belachelijk!

als de school betaald prima maar van ouders verwachten dat ze een i-pad gaan kopen van hun eigen geld is het te zot voor woorden. en wat als je de i=pod niet kunt betalen, dan je kind van school of zo, dom dom idee

Instagram