Geen categorie

Hoe houd jij je toilet schoon?

Morgen, 19 november, is het Wereld Toiletdag. Want ook al is het voor ons heel normaal om naar het toilet te kunnen, veel mensen hebben helaas geen toilet. Door slechte hygiënische omstandigheden sterven daarom per dag wel 2.200 kinderen aan diarree. Tijd om even stil te staan bij deze belangrijke dag.

In de Sahara en Zuid-Azië is diarree een van de belangrijkste doodsoorzaken voor kinderen van 5 jaar en jonger. Dit komt doordat zij niet beschikken over de juiste hygiënische voorzieningen. Denk aan dingen die voor ons heel vanzelfsprekend zijn: schoon drinkwater, zeep en toiletten.

Het behoud van hygiëne
In Nederland heeft elke woning een toilet. Veel zelfs twee. Staan we nog wel eens stil bij deze luxe en denken we na over de hygiëne? Wist je bijvoorbeeld dat niet de wc-pot of bril de grootste broedplaats is van bacteriën, maar juist de spoelknop, kraan lichtschakelaar en deurknop? Daarom is gewoonweg het wassen van je handen de beste manier om de verspreiding van ziektekiemen te voorkomen. 

Wist je dat..
..er tot de 18e eeuw nog geen toiletpapier bestond? Nu vraag je je af: hoe maakten mensen dan hun billen schoon? Dat deden ze met: de hand, gras, spons, een lap of de krant. In 1857 werd het eerste toiletpapier uitgevonden door Joseph Gayetti. Dit papier was alleen best duur, dus het duurde even voordat het kopen van toiletpapier normaal werd.

In alle soorten en maten
Tegenwoordig is wc-papier er in alle maten. Zo zijn er veel verschillende soorten rollen maar ook vochtig toiletpapier, wat je een fris en schoon gevoel geeft. In 1956 verscheen het merk Edet op de markt. Vanaf het prille begin staat het merk bekend om de hoge kwaliteit van haar producten en de combinatie van zacht en sterk. De producten van Edet zijn belangrijk voor persoonlijke hygiëne en bieden bovendien comfort in het dagelijks leven. Edet is onderdeel van SCA. Een groep die duurzame personal care-, tissue- en bosproducten ontwikkelt en produceert.

Op welke manier let jij op de hygiëne tijdens het gebruik van de toilet? 

Reageer op dit artikel

Instagram