Geen categorie

Het is lente: De klok gaat vooruit!

Aankomende nacht gaat de klok een uur vooruit, van 02.00 naar 03.00 uur. Een uur minder slapen dus. Maar een groot voordeel is dat we ’s avonds een uur langer van daglicht kunnen profiteren. Zonder zomertijd zou het eind juni tegen half vier in de ochtend al licht worden en tegen half tien ’s avonds donker.

Hoe kom je in het nieuwe ritme?

De klok gaat dus een uur vooruit, we missen allemaal dat ene uurtje. Het betekent niet alleen een uur minder slaap, ook is onze biologische klok een beetje in de war. Alsof we nog niet genoeg klokjes naar voren moeten zetten (hint: auto, wekker, telefoon, magnetron).

Een tip om hier zo weinig mogelijk last van te hebben: beschouw de nieuwe tijd direct als de echte tijd. Leef dus met het nieuwe ritme, ga bijvoorbeeld niet een uur terugrekenen. Sta als het kan op tijd op.

Door zondagnacht de klok vooruit te zetten, zouden we energie besparen. Maar bijna een eeuw nadat de zomertijd is uitgevonden, is nog nooit bewezen dat die ook echt zuiniger is. Het is lastig meetbaar. Als we het licht ’s avonds later aandoen, doen we dat misschien ’s ochtends wel weer eerder uit.

 

 

 

 

Reageer op dit artikel

Heb jij last van je biologische klok?

Anoniem

Mwah, beetje

Niet echt heel veel maar ik merk het wel

Nee, totaal geen last van

Opstaan ging goed

Nee, totaal geen last van

ik heb er totaal geen last van,alleen wel wennen omdat het nu nog donker is als ik in de ochtend wil gaan hardlopen.

Mwah, beetje

Maar over het algemeen gaat het (Y)

Mwah, beetje

Maar over het algemeen gaat het (Y)

Mwah, beetje

Leuke horloges:inlove:

Nee, totaal geen last van

prima te doen

Ja, altijd weer even wennen

😀 Dit jaar ging het wel goed……:$

Instagram