Geen categorie

HappyNurse en Howard Komproe bezorgen glimlach op Internationale Dag van de Verpleging

Vandaag is het de Internationale Dag van de Verpleging. We hoeven niet uit te leggen waarom patiënt en verpleegkundige een glimlach verdienen. HappyNurse komt samen met cabaretier Howard Komproe in actie. Howard schreef onder andere een cabaretvoorstelling, speciaal gericht op de zorg.

'Wij geloven dat zorg beter kàn en móet'
 

Misschien werk je zelf in de zorg, of ken je mensen die in de zorg werken. Waarschijnlijk weet je hoe dan ook dat het zwaar is om in de gezondheidszorg te werken. Veel patiënten voelen zich eenzaam en verpleegkundigen werken vaak voor twee. Daar wil HappyNurse vandaag bij stilstaan. Marijke Horstink, algemeen directeur van HappyNurse: “Op die manier staan we op een positieve manier stil bij het prachtige werk dat een verpleegkundige verricht voor de hulpbehoevenden onder ons en laten we zien dat er, ondanks vaak trieste en lastige situaties, ook kan worden gelachen, want dat brengt verlichting, en dat er door onze verpleegkundigen écht de tijd wordt genomen voor hun cliënten.”

Alles voor een glimlach 
Cabaretier Howard Komproe werkte al eerder met ouderen en wil daarom vandaag graag iets betekenen. Niet alleen maakte hij een voorstelling speciaal voor deze dag, ook liep hij mee met HappyNurse om verpleegkundigen en cliënten aan het lachen te maken.

HappyNurse gelooft dat het nóg beter kan
Niet alleen op de Internationale Dag van de Verpleging komt HappyNurse in actie. De snelgroeiende arbeidsbemiddelaar zet zich sinds 2008 volop in voor verbetering in de verpleegkunde. Horstink: “Wij geloven dat zorg beter kàn en móet. We willen de zorg weer persoonlijk en respectvol maken: geen tientallen verpleegkundigen over de vloer bij thuiszorg, maar elke cliënt maximaal drie verschillende verpleegkundigen in een vast eigen team. Wij geloven dat als de verpleegkundige in het werk relaxed en happy is, dit een positief effect heeft op de patiënt. De lach verbindt verpleegkundige en patiënt.” Inmiddels werken zo'n 2.000 verpleegkundigen en verzorgenden voor HappyNurse.

Op de foto: Patiënt Marlies (73), HappyNurse Astrid, Marijke Horstink, algemeen directeur van HappyNurse en cabaretier Howard Komproe. Foto: Samuel van Leeuwen

Reageer op dit artikel

Instagram