Geen categorie

Geluksvogel krijgt nieuw pootje dankzij 3D-printer

Papegaai Mr. Ben gaat met één poot door het leven. Best zielig, want hierdoor kan hij niet op zijn stokje blijven zitten. Maar binnenkort is zijn probleem waarschijnlijk opgelost.

Omdat Mr. Ben slecht sliep en weinig at, wilden zijn baasjes een oplossing voor hem bedenken. Ze kwamen bij een bedrijf in Londen terecht dat gespecialiseerd is in 3D-printen. Daar konden ze wel een pootje maken, geheel aangepast op Mr. Ben. Het was wel een enorme uitdaging, want ze hadden nog nooit zo’n verzoek gekregen.

Het pootje werd geproduceerd door Jason Pereira en Fred Standeven. Ze bekeken talloze video’s van papegaaien om een zo een geschikt mogelijk ontwerp te maken. Uiteindelijk slaagden de mannen erin een pootje te creëren. De eerste dagen was Mr. Ben enorm blij met zijn prothese, want hij at en sliep beter. Helaas begon hij aan zijn nieuwe pootje te knabbelen, totdat het afbrak. De uitvinders gaan daarom een sterkere variant ontwerpen. Zo krijgt Mr. Ben waarschijnlijk alsnog een nieuw pootje. Wat een geluksvogel! 

Foto: Mirror.co.uk

Reageer op dit artikel

Instagram