Geen categorie

Gelukkig zijn zit in je genen

Uit veel onderzoeken blijkt dat Nederlanders gelukkig zijn en zich gelukkig voelen. Een Britse onderzoeker heeft nu ontdekt dat onze genen daar een rol in spelen.

Nederlanders hebben volgens de onderzoeker een langere variant van een bepaald gen en dit zorgt ervoor dat we gelukkig zijn. Het reguleert de aanmaak van serotonine in de hersenen. Serotonine is een hormoon dat invloed heeft op de stemming van de mens. Het gen is niet de enige factor in het gelukkig zijn, maar wel een belangrijke.

De onderzoeker vroeg zich af waarom Britten en Amerikanen vaak chagrijnig zijn. Ui zijn onderzoek blijkt dat dit komt doordat het betreffende gen bij Britten korter is. Bij Fransen is dit gen nog korter. 

 

Uit zijn onderzoek blijkt dat het gen bij Britten dan ook korter is. Fransen blijken een nog korter gen te hebben. Naast Nederlanders hebben Denen ook een langer gen.

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Ben jij gelukkig?

Nee

Ik ben tevreden 😉

Ja, absoluut!

Ik heb lieve, leuke, eerlijke mensen om me heen. Maar gelukkig zijn doe je zelf, het zit in jezelf. Geniet gewoon! En maak niet van elke mug een olifant, zeiken, snarken en doemdenken is zooooo zonde van je tijd. LEEF!!

Ja, absoluut!

Ondanks dat ik nare behandelingen moet ondergaan tegen borstkanker ben ik gelukkig. Simpelweg omdat juist nu duidelijk is wat voor een fijne familie en vrienden ik heb om me te steunen.

Instagram