Geen categorie

Eurovisie Songfestival: hoogtepunten van de 1e halve finale

Gisteravond vond de 1e halve finale van het Eurovisie Songfestival plaats. We zetten de hoogtepunten even op een rijtje.

De volgende landen zien we zaterdag terug in de finale: Zweden, Portugal, Azerbeidzjan, Armenië, België, Australië, Griekenland, Polen, Moldavië en Cyprus. 

Op Twitter ging het los. De hilarische berichten hieronder moet je echt even zien. 

Zweden is door naar de eerste halve finale. Robin Bengtsson keek zwoel in de camera. Of was het Winston? 

Het lied van de 17-jarige Isaiah uit Australië werd goed ontvangen. De oud-winnaar van X-Factor wist een plek te veroveren in de finale. Maargoed, dat kan ook bijna niet anders. Het zou gek zijn als het grootste land van Europa niet zou deelnemen aan de finale, toch? 

De paardenstaart van Montenegro maakte indruk, maar zwaait toch niet de finale in. 

Blanche vertegenwoordigde België met het liedje City Lights. Jan Smit zei dat hij hoopte dat ze er met veel zelfvertrouwen zou staan. Na de repetities had de zangeres al behoorlijk wat kritiek over zich heen gekregen namelijk. Desondanks zien we België zaterdag gewoon terug in de finale. Goed gedaan dus!

Portugal werd goed ontvangen. Salvador Sobral gebruikte tijdens het zingen zijn hele lichaam, wat erg knap is. Uiteraard door naar de finale. Jan Smit wist nog een bril te verkopen aan de zanger, aldus Twitter. 

Foto: Shutterstock

Reageer op dit artikel

Instagram