Geen categorie

E(mpowerment)-day

Huiselijk geweld komt vaker voor dan je denkt. Uit onderzoek is gebleken dat 45% van alle vrouwen en mannen tussen de achttien en zeventig jaar ooit slachtoffer is geweest van huiselijk geweld. Stichting Zijweg organiseert 26 januari de E-day speciaal voor vrouwen die slachtoffer zijn (geweest) van partnergeweld.

Stichting Zijweg is een vrijwilligersorganisatie die bestaat uit vrouwen die zelf ook te maken hebben gehad met partnergeweld. Samen willen zij andere vrouwen helpen. Dat doen ze door onder andere E-day te organiseren.

E-day is bedoeld om vrouwen weer kracht te geven. Je ziet vaak dat vrouwen na partnergeweld empowerment nodig hebben om zichzelf te hervinden. Op E-day worden kennis-, kracht- en verwenworkshops gegeven gericht op individuele empowerment. Ook ontmoet je deze dag vele andere, sterke vrouwen die in een relatie zitten of hebben gezeten met huiselijk geweld. 

Het is een dag met vele leerzame ervaringen waar je hernieuwde kracht op kunt doen. E-day vindt zaterdag 26 januari in Amsterdam plaats. Zou jij hier bij willen zijn? Je kunt je nog steeds aanmelden. Kijk hier voor meer informatie over deze dag en hoe je je moet aanmelden. Zijweg zou eventueel voor kinderopvang kunnen zorgen, mits dit van tevoren wordt gemeld.

Reageer op dit artikel

Wat vind jij van dit initiatief?

Ik denk dat het niet erg zal helpen

Zulk geweld krijgt uitsluitend kans doordat een man of vrouw zichzelf voor de gek houdt. Dit bedoel ik m.b.t. angst en zogenaamd toch van iemand houden. Zo lang als een persoon niet voldoende kracht heeft eerlijk tegenover zichzelf te zijn en het dus niet te pikken als er geweld om de hoek komt kijken, zo lang helpen bijeenkomsten weinig. Felice.

Instagram