Geen categorie

Ali B en Sanne Hans lanceren Vodafone app voor stotterende kinderen

Miss Montreal en Ali B helpen samen met Vodafone stotterende kinderen door middel van een app. Kinderen stotteren namelijk minder vaak wanneer ze zingen of rappen.

Dit is ook te zien bij stotteraar en zangeres Sanne Hans (Miss Montreal): "Uit ervaring weet ik hoe vervelend het kan zijn als stotteren je zelfvertrouwen in de weg staat. Met deze app kunnen kinderen op een coole manier samen bezig zijn met spraak en rap. Ik geloof dat dit een boost geeft aan het zelfvertrouwen én de sociale vaardigheden van kids. In mijn tijd hadden we dit natuurlijk niet, ik had hier veel lol aan beleefd."

Get the flow
In de app ‘Get the flow’ kun je meedoen met grappige, maar vooral lastige rijmpjes als ‘de kat krabt de krullen van de trap’ en supersnelle rapteksten. Zo sluit de stottertherapie beter aan op kinderen van nu. Via de app kunnen kinderen ook onderling contact krijgen en samen oefenen met het rappen. Zo staan ze er niet meer alleen voor.

Documentaire
In een online mini-documentaire zie je dat Volendammer Mitch elke dag de strijd met het stotteren aangaat. Mensen lachen hem uit of praten hem na. En op school kan hij moeilijk presentaties houden. Zijn grootste passie is Hip Hop en tijdens het rappen heeft hij dan ook geen last van het stotteren. In de video maakt hij samen met Sanne Hans en Ali B een eigen rap, wat voor hem een droom is die uitkomt. 

 
De app is beschikbaar voor Android en gratis te downloaden in de Google Play Store via gettheflow.net.
 
Foto: Screenshot afkomstig van YouTube

Reageer op dit artikel

Instagram