Geen categorie

easyJet en UNICEF helpen Filipijnse kinderen

In Nederland worden veel acties georganiseerd voor de Filipijnen. Zo hebben ook easyJet en UNICEF de handen ineengeslagen om Filipijnse kindjes te helpen.

Naar schatting lijden er 4 miljoen Filipijnse kinderen onder de verwoestingen die orkaan Haiyan heeft aangericht. Sinds gisteren kunnen alle passagiers aan boord van easyJet-vluchten kleingeld doneren. Die donaties worden verzameld op meer dan 600 routes en in 33 landen!

Met de ingezamelde donaties kan UNICEF schoon water, levensreddende medicijnen en voedsel voor de kinderen beschikbaar stellen. Als startschot heeft easyJet alvast 25.000 euro toegezegd. De vliegtuigmaatschappij hoopt op steun en vrijgevigheid van de passagiers en wil graag een verschil maken.

De collecte aan boord maakt deel uit van de Change for Good-samenwerking van easyJet en UNICEF. Sinds juli 2012 is er al ruim 2,5 miljoen euro aan passagiersdonaties opgehaald ter ondersteuning van UNICEF.

Bekijk ook dit indrukwekkende filmpje voor meer informatie over de Change for Good-samenwerking tussen UNICEF en easyJet.

Reageer op dit artikel

Wat vind jij van dit initiatief?

Belachelijk, er gaat al zoveel geld naar de Filipijnen

hier zijn ook veel teveel mensen die in armoede leven en helaas vaak na voedselbank moeten laat men daar eens geld en aandacht aan besteden

Instagram