Geen categorie

Duikend het nieuwe jaar in

Iedereen vindt het fijn om het nieuwe jaar fris te beginnen. Maar sommige mensen nemen dit wel erg letterlijk: zij doen mee aan een nieuwjaarsduik!

Zwemkleding aan, muts op en gaan! Steeds meer Nederlanders beginnen een nieuw jaar op deze manier. Op 1 januari staan tienduizenden stoere, bibberende mensen op een rij om samen een duik te nemen in het ijskoude zeewater.  De een doet het vanwege een weddenschap, de ander om al het oude van zich af te spoelen en het jaar fris te beginnen. Het waarom verschilt erg per deelnemer, maar alle deelnemers zullen het eens zijn over een van de voornaamste redenen: de gezelligheid.

Wil jij het nieuwe jaar ook met een frisse duik beginnen? Dat kan, op wel 193 plaatsen in het hele land!  Voor vroege vogels zijn er diverse duiken in de ochtend en uitslapers kunnen ergens in de middag beginnen met een duik. Ga naar www.nieuwjaarsduik.info om te zien waar en hoe laat er een nieuwjaarsduik plaatsvindt bij jou in de buurt. Ook als je de duik zelf niet aandurft is het erg gezellig om de sfeer te proeven tijdens dit jaarlijks evenement.

Reageer op dit artikel

Ga jij een nieuwjaarsduik nemen?

Nee, mij te koud

Krijg het al koud bij het idee 😮

Nee, mij te koud

Maar een nieuwjaarsduik nemen staat zeker nog op mijn bucketlist! =)

Nee, mij te koud

Nee, maar ik vind het wel knap van de mensen die het wel doen.;)

Nee, maar ik ga wel kijken

Veel leuker om een ander te zien hoe zerin en eruit gaan.

Ja

Ik heb voor het eerst een Nieuwjaarsduik genomen maar weet je ;wel in warm water tijdens onze vakantie op de Maldiven

Instagram