Geen categorie

Drunkorexia: nieuwe trend?

Hoe mooier het weer, hoe meer het terras naar je lonkt. Helaas zijn de rosé, cocktails en andere drankjes niet goed voor de lijn. Jonge vrouwen hebben daar iets bijzonders op bedacht, maar of het gezond voor je is…

Wat is drunkorexia?
Vrouwen die lijden aan ‘drunkorexia’ slaan maaltijden over, zodat ze ‘ruimte’ hebben voor alcoholische drankjes. Hoe minder ze namelijk eten, hoe minder calorieën ze binnenkrijgen. En deze calorieën kunnen dan weer worden opgevuld met de calorieën van de drankjes.

Voor een op de vier studentes is dit een bekend verhaal. Overdag worden hun uitgaansplannen voor ’s avonds gesmeed en omdat ze wel willen drinken, maar niet aan willen komen, slaan ze maaltijden over. Ook bij de mannelijke studenten komt dit voor, maar in veel mindere mate dan bij vrouwen.

Gevolgen
Natuurlijk is de combinatie van weinig eten en veel drinken niet goed voor je lichaam. Het korte en lange termijngeheugen kan beschadigen, en er is een grote kans dat belangrijke organen beschadigd raken. Bovendien hebben de vrouwen die hieraan lijden een grotere kans om andere soorten eetstoornissen, zoals boulimia, te ontwikkelen.

Maak jij je druk om de calorieën in alcoholische drankjes?

Bron
Dailymail

Reageer op dit artikel

Maak jij je druk om de calorieën in alcoholische drankjes?

Ja, soms wel

ik probeer hier zeker op te letten. Als je er niet op let kun je veel te veel binnen krijgen op een dag

Nee hoor, dat maakt me niets uit

Ik drink niet meer!!!!!!!!:D

Nee hoor, dat maakt me niets uit

nee natuurlijk niet, want dan moet je maar niet drinken. het is maar goed dat het nog om studenten gaat, dan worden ze misschien nog wijser. dit is namelijk te dom voor woorden.

Anoniem

Nee hoor, dat maakt me niets uit

Ik drink zo weinig alcoholische drankjes dat die ene keer als ik wel iets drink me het niet uitmaakt of er veel of weinig calorieën inzit.;)

Ja, soms wel

Ik hou het toch wel in de gaten wat ik naar binnen werkt .Maar zal me zelf niet te kort doen aan vitamientjes .
Ananas neemt ook vet weg ,dus hier staat geregeld een bakje verse ananas .

Nee hoor, dat maakt me niets uit

Het maakt mij niets uit omdat ik amper drink. Iedereen die trouwens te veel drinkt kan zich volgens mij beter druk maken om de alcohol dan om de calorieën.

Nee hoor, dat maakt me niets uit

Ik drink ook niet dus ik hoef me er ook niet druk over te maken.

Nee hoor, dat maakt me niets uit

Nooit bij stil gestaan eigenlijk. Ik maak me er niet druk om. Ik drink eigenlijk nooit meer dan 2 of 3 drankjes en alleen in t weekend.

Instagram