Geen categorie

Boerka-boete, wat vind jij?

Als de plannen van het kabinet doorgaan, kan het dragen van een boerka op straat worden beboet met € 380,-.

Het kabinet zal naar verwachting vrijdag besluiten tot de invoering van het omstreden boerkaverbod. Dragen van een boerka in het openbaar kan na inwerkingtreding van de wet worden beboet met € 380,-. Dat meldde RTL Nieuws gisteravond.

Bron: www.volkskrant.nl

Meningen: Het mogelijke boerkaverbod houdt de gemoederen behoorlijk bezig. Tegenstanders van dit verbod vinden dat het een belemmering is van de persoonlijke vrijheid en integratie van moslima's, terwijl anderen juist vinden dat het dragen van de boerka de integratie en moslimemancipatie belemmert of onmogelijk maakt.

Reageer op dit artikel

Wat vind jij er van dat het dragen van een boerka kan worden beboet met € 380,-?

Onnodig.

Ik vind dat men zich bezig moet houden met andere zaken, dit is maar een heeeeeeeel klein groepje mensen waar dan zo’n ophef over wordt gemaakt. Beter tijd besteden aan andere zaken

Onnodig.

ik vind dat iedereen dat zelf moet weten.

Terecht.

het is toch absurd om niet te kunnen zien wie er bij je in de winkel stapt. We leven in Nederland en daar is iedereen zichtbaar.

Terecht.

Het is toch absurd al je niet kunt zien wie er bij je in de winkel stapt. We leven in Nederland.

Moeilijke vraag...

Ik vind dat ze zich moeten aanpassen aan onze cultuur, maar om daar nou ’n boete voor te geven…..

Moeilijke vraag...

Ik vind dat je niet iemand kan beboeten op religie, maar als wij in hun land met bloten armen/benen over straat lopen, pikken ze dat ook niet.

Terecht.

helemaal terecht.je bent in NL gdraag je dan ook naar die maatstaf.

Terecht.

Als wij in een moslim land zijn moeten wij ons ook aan hun regels houden. Wil je dan een moskee bezoeken moet je een hoofddoek om. Prima, en hier in NL hebben wij onze eigen regels. Alleen vind ik een boete wel erg ver gaan.

Terecht.

Ik bvind het gewoon eng, je kan niet zien wie er onder zit. Ik vind dat ze hun eigen aan moeten passen aan de nederlandse Cultuur. Moeten wij ook als we in een Moslimland zijn.

Terecht.

Wij moeten ons ook aanpassen als wij in moslimlanden komen, dan zullen ze dat hier ook moeten…

Terecht.

Ik ben het er mee eens dat de Boerka verboden moet worden..
Je moet ten allertijden iemand in zijn / haar ogen kunnen kijken.
En dit heeft niks met discriminatie te maken, maar het is ook nog een heel erg vrouw ontvriendelijk en daarbij komt ze zijn in Nederland en hier gelden nu eenmaal andere regeltjes dan in het land van herkomst. Als wij daar naar toe zouden gaan moeten wij ons ook aan hun regels houden.

Terecht.

Wij mogen ook niet met een bivakmuts over straat lopen, dus….

Onnodig.

laat ze met iets zinnigers bezig houden!

Terecht.

Regels zijn regels wij moeten ons in hun land aanpassen Dus deze mensen met boerkas moeten zich aan ons aanpassen

Terecht.

Regels zijn regels wij moeten ons in hun land aanpassen Dus deze mensen met boerkas moeten zich aan ons aanpassen

Anoniem

Moeilijke vraag...

Vind dat erg moeilijk.
Aan de ene kant vind ik dat ieder voor zich moet weten wat ze doen qua religie,maar aan de andere kant.
Als ik in een van die landen erbij loop zoals we hier in Nederland gewend zijn,zou ik ook commentaar krijgen

Moeilijke vraag...

Aan de ene kant moet iedereen zelf kunnen dragen waarin hij of zij zich goed voelt, aan de andere kant is het vaak wel een teken van onderdrukking en vraag ik me af of die vrouwen die boerka wel uit vrije wil dragen.

Terecht.

Dit omdat ik vind dat wij in NL erg meegaand/tolerant zijn met andere geloofsovertuigingen. Wij respecteren deze en vind dat zij zich dan ook aan onze cultuur aan kunnen passen. Wederzijds respect dus

Moeilijke vraag...

Veel vinden terecht kan ik ook wel voorstellen. Iedereen kan boerka dragen, miss wel een man. Het gaat om veiligheid voor onze maatschappij. Andere kant vind ik te hoge boete dus mwah ik weet het eigenlijk gewoon niet.

Terecht.

ik vind dat we respect moeten hebben voor iedere cultuur, maar anderen moeten ook respect hebben voor onze cultuur en daar past het dragen van gezichtsbedekkende kleding niet bij. Ik heb geen moeite met een hoofddoek maar wel met de boerka. Ik wil graag zien met wie ik spreek of wie er binnen komt.

Terecht.

Omdat ik het eng vind, je weet niet wie je voor je hebt……en het is HIER niet gebruikelijk….punt uit!!!

Terecht.

Wanneer ik in het buitenland ben wordt ook van mij verwacht dat ik mij aanpas aan hun gebruiken en zeden. Dus met bedekte armen, een hoofddoek dragen, e.d. Ieder land heeft zijn eigen regels, en mensen die in NL zijn, moeten zich aanpassen aan onze gebruiken.

Terecht.

ik vind het dus terecht ik zie ze soms lopen en bespeur dan een soort angs bij mezelf ik vind ze doodeng je weet totaal niet wie eronder zit.

Terecht.

Ik heb niets tegen moslims en vind hoofddoekjes geen probleem, ieder het zijne. Maar een boerka vind ik maar niets. Zeker ivm met veiligheid, maar ik vind het ook respectloos. Mij is geleerd worden iemand aan te kijken als ik met iemand spreek. Dus degene die toch een boerka draagt zeker beboeten anders komt er toch geen verandering in

Terecht.

ik vind het beangstigend en wil graag zien wie ik voor me heb.

Terecht.

Denk die Boerka en het geloof eens weg…. hoe prettig voel je je nog op straat als ineens een groep mannen met bivakmutsen op door het winkelcentrum wandelen?
Juist. Gezichtsbedekking is ongewenst.
Van mij mag die boete omhoog!

Terecht.

we leven in nederland en wij willen graag gezichten zien en als je eigen niet aanpast ja ga terug naar je eigen land je weet nooit wat er onder zit want de boerka,s zijn gemaakt voor de woestijn gemaakt voor zand storemen en daar hebben ze maar besloten om ze altijd te dragen schande 🙁

Anoniem

Terecht.

Je moet je aanpassen in welk land je ook woont hoor, dus ik ben er helemaal voor.

Terecht.

Wij moeten ook ons gezicht helemaal laten zien.We zijn toch allemaal gelijk?

Terecht.

Wij moeten ons in andere landen ook aanpassen, dus waarom de mensen uit andere landen hier niet?

Terecht.

je weet niet wie eronder zit!!!

Terecht.

We leven hier in Nederland en het wordt tijd dat iedereen zich hiervan bewust wordt. Normen en waarden stellen niets voor. Wij “echte” Nederlanders worden zo onderhand gediscrimineerd.

Terecht.

Zeker in deze tijd, met veel terrorisme, vind ik het not done om in een boerka te lopen. Ieder zijn geloof, daar heb ik alle respect voor. Maar wel tot zekere hoogte. Ga in een islamitisch land, ook niet over straat lopen in een bikini topje!

Terecht.

terecht, iedereen moet zijn geloof uit kunnen oefenen, dus hoofddoekjes en dergelijke, geen probleem! Een boerka gaat mij te ver, je ziet niet wie of wat er achter zit. Her gaat hier om een gevoel van veiligheid in mijn ogen.

Terecht.

Iedereen moet zijn religie kunnen volgen, maar een boerka gaat naar mijn mening te ver. Het gevoel van veiligheid heeft hiermee te maken. Als er iemand binnen komt em ik kan niet zien wie of wat er achter zit…. een bivakmuts wordt ook niet geaccepteerd. Een pet en een hoofddoek wel, dat is prima, ook een manier van je tonen en je te uiten

Terecht.

terecht dat er geld voor wordt gevraagd , we leven in een vrij land maar pas je aan het cultuur van nederland we moeten als wij in een ander land toch ook de cultuur aanpassen .
wie weet loopt er een gek onder met iets er onder je weetmaar noiit tegen woordig

Onnodig.

Ik vind dit discriminatie. Er wordt beboet op basis van geloofsovertuiging, dan moet je ook hoofddoekjes en keppeltjes verbieden en beboeten.

Moeilijke vraag...

Maar begrijp het wel je ziet geen lichaamstaal van die mensen en hier in nl willen we graag openheid

Terecht.

Vind het soms eng zo iemand naast me. Je ziet niet het gezicht en vaak lees je hiervan veel af. En vind het voor de vrouwen die het moeten dragen ook zielig.

Terecht.

Ik ben tegen een boerka,mocht ze het willen blijven dragen,of boete of terug naar eigen land,ik wil oogcontact kunnen hebben,ik vind het geen veilig gevoel hebben

Terecht.

Ik wil iemand in de ogen kunnen kijken,ik voel mij hierdoor onveilig,ze doen maar wat ze willen,maar als ik b.v Turkije ben mag ik niet eens een zoen geven op straat, oké dat accepteer ik dan wel,maar een boerka dragen terwijl er een verbod erop is,is vragen om een boete,wij zijn veel te veel tolerant!!!!

Instagram