Geen categorie

Blue monday

Had jij vanochtend extra moeite met opstaan? Had je net wat minder zin om naar je werk te gaan dan anders? Volgens psycholoog Cliff Arnall kan dat liggen aan Blue Monday, de meest depressieve dag van het jaar.

De derde maandag in januari zou de meest deprimerende dag van het jaar zijn. Het is koud buiten, de dagen zijn kort, het geld is op na december, de goede voornemens zijn ondertussen gesneuveld en de vakantie is nog heel ver weg. Genoeg redenen om volgens Cliff depressief te worden.

 
Voel jij je ook down vandaag? Dan hebben wij een aantal tips op een rij gezet om je weer helemaal happy te voelen! Volg de volgende stappen:
  • Als je thuis bent, neem dan een warme en lange douche. Neem een keer de tijd en doe een masker op je gezicht. Onder de douche gebruik je jouw lekkerste douchegel, je meest geurende shampoo en een conditioner voor zachte haren. Eenmaal uit de douche zul je je als herboren voelen!
  • Maak een lijstje met (uitvoerbare) taken die je dit jaar nog wil gaan doen. Schrijf ze ergens in 2013 op in je agenda. Zo krijg je zin in het jaar en heb je iets om naar uit te kijken.
  • Vrolijk een ander op. Door wat voor een ander te betekenen, word je zelf ook gelukkiger. Het kunnen gewoon kleine dingen zijn zoals iemand de weg wijzen, helpen met boodschappen dragen of een glimlach geven!
  • Zit je echt met problemen, schrijf ze dan op. Zo kun je overzichtelijk zien waar je moet beginnen en hoe je jouw problemen aan kunt pakken. Als je dit op een rijtje hebt, zul je zien dat er een pak van je hart valt.

Reageer op dit artikel

Heb jij in de winter wel eens last van een depressie?

Ik voel me af en toe wel wat minder

Maar ik ga altijd met opgeheven gezicht weer verder. Ik ben wel een echte optimist!

Anoniem

Ik voel me af en toe wel wat minder

Maar dat heeft niet altijd met het weer te maken maar met mijn lichamelijke ongemakken:(

Ik voel me af en toe wel wat minder

maar dan is het kop op en gaan want blijven mokken is ook niet goed voor je:$

Ik voel me af en toe wel wat minder

alles is weer rustig na de decembermaand, het is koud, de griep waait rond…… bah, niet echt je dat

Ik voel me af en toe wel wat minder

Ik ben opgekrabbeld uit het dal van depressie nu heb ik af en toe een dag dat ik me ellendig voel. Maar ik blijf daarom wel positief.

Ik voel me af en toe wel wat minder

heb wel eens last van een sombere stemming, en ik baal van de vele sneeuw deze winter. vooral omdat ik op de scooter naar mijn werk rijd.

Ik voel me af en toe wel wat minder

ik ben weleens somber. En ik baal van de vele sneeuw deze winter omdat ik op de scooter naar mijn werk rijd

Nee, ik hou van de winter

ik vind de winter heerlijk, vooral als het goed vriest met een zonnetje erbij, zit niet gauw in een dip, gewoon het beste uit iedere dag halen

Ik voel me af en toe wel wat minder

in de winter ligt je bedje extra lekker waardoor je blijft liggen en gauw weer ff tukkie doet.. ik ben niet depri, vind de koude alleen niet zo fijn… en minder energie om dingen te doen buiten om huis!

Instagram