Geen categorie

Blij door pure chocolade

Heb jij wel eens je twijfels over het positieve effect van pure chocolade? Goed nieuws: uit onderzoek blijkt dat deze lekkernij werkelijk goed is voor je humeur!

In pure chocolade zitten polyfenolen, waarvan bekend is dat ze een positief effect hebben op je gezondheid. Dat ze ook je humeur verbeteren, werd al een tijd gedacht, maar was nog niet bewezen. Onderzoekers van de Swinburne University of Technology wilden hier graag verandering in brengen.

Om erachter te komen of polyfenolen werkelijk je stemming beïnvloeden, verzamelden de onderzoekers 72 mannelijke en vrouwelijke proefpersonen van 40 tot 65 jaar. Deze personen kregen een maand lang elke dag een chocoladedrankje met daarin 500, 250 of 0 milligram cacaopoplyfenolen. Elke variant zat in dezelfde verpakking, zodat de proefpersonen niet wisten welke versie zij dronken.

Na een maand werd de proefpersonen gevraagd hoe ze zich voelden. En wat bleek? De groep die de grootste hoeveelheid cacaopoplyfenolen had gekregen, voelde zich inderdaad kalmer en tevredener dan de groep die drank met minder polyfenolen had gedronken.

Ineens erg veel zin gekregen in chocolade? Dat kunnen we ons heel goed voorstellen. Door op onderdstaande linkjes te klikken, vind je de lekkerste recepten voor:

Reageer op dit artikel

Hou jij van pure chocolade?

Ja, ik ben er gek op

Zo puur mogelijk heerlijk!!

Ja, ik ben er gek op

Vooral luxe bonbons van puur uit een chocolatier waar ze met goede ingrediënten werken.(k)

Anoniem

Ja, ik ben er gek op

Puur en niets anders dan puur!!!:inlove:

Ja, ik ben er gek op

Extra puur! Met sinaassnippers, met noten, met gember… Ik geloof dat ik even naar de provisiekast moet 😉

Nee, ik hou meer van melk

brrr! mij niet gezien! 😀

Ja, ik ben er gek op

ben jer jarenlang verslaafd aan geweest, maar heb dit nu onder controle

Ja, ik ben er gek op

dat wist ik allang. Ik ben namelijk af en toe down. En van de huisarts hoef ik geen anti-depressiva. Nee, chocolade beurt mij helemaal op omdat dit hersenstofjes aanzet tot produktie: endorfinen…

Nee, ik hou meer van wit

Ik ben gek op witte chocola met rijst.

Ja, ik ben er gek op

heelijk en het blijkt nog gezond te zijn ook

Nee, ik hou meer van melk

Hou niet va puur. Mijn favoriet is melkchocolade. En af en toe witre chocolade.

Instagram