Geen categorie

Biologisch eten nauwelijks gezonder

Altijd gedacht dat biologisch gezonder is dan ‘gewoon’ eten? Uit onderzoek blijkt dat het eten van deze natuurlijke levensmiddelen nauwelijks voordelen oplevert voor je gezondheid.

Biologische producten worden steeds populairder. In de supermarkten zijn steeds meer van deze levensmiddelen te koop. Als je twijfelend voor het schap staat, kan het woordje biologisch op de verpakking wel eens de doorslag geven. Dat is gezonder, toch? Maar deze algemene opvatting blijkt nu niet waar te zijn.

Voor het onderzoek werd er gekeken naar de resultaten van 223 studies naar biologisch voedsel. Daaruit kwamen volgens de onderzoekers van Stanford University geen duidelijke bewijzen naar voren dat biologisch eten rijker is aan voedingsstoffen. Zo zitten er nagenoeg even veel vitaminen, mineralen, vetten en eiwitten in als in ‘gewoon’ voedsel.

Toch zitten er nog wel een aantal gezondheidsvoordelen aan biologisch voedsel. Je loopt namelijk minder risico dat je bestrijdingsmiddelen binnen krijgt. Verder is het risico op resistente bacteriën bij biologisch vlees 30 procent lager dan bij bijvoorbeeld vlees van het supermarktmerk.

Nu moeten we niet meteen denken dat biologische producten opeens nergens meer voor nodig zijn. Ze zijn namelijk ook goed voor duurzaamheid en dierenwelzijn. Ook erg belangrijk!

Bron: Volkskrant

Reageer op dit artikel

Koop jij wel eens biologische levensmiddelen?

Nee, biologische producten vind ik te duur

zie er het nut niet van in ,moet het maar geloven.

Nee, biologische producten vind ik te duur

alles word tegenwoordig duurder maar de poirtemonee’s worden dunner.

Ja, maar ik koop ook veel 'gewone' producten

alleen biologische producten vindt ik te duur dus kies ik ook voor de budget dingen uit de supermarkt, maar vlees en eieren niet.

Instagram