Geen categorie

Beter onderwijs in Malawi: Sofie van den Enk zet zich in

Sofie van den Enk, bekend als presentatrice bij onder andere KRO-NCRV, is ambassadeur van Edukans. September dit jaar reisde zij samen met zoon Magnus naar Malawi om met eigen ogen te zien hoe onderwijs in een ontwikkelingsland geregeld wordt.

Beter en veiliger onderwijs 
Edukans zet zich in voor beter onderwijs in ontwikkelingslanden. Al jaren probeert Edukans een gezonde en veilige leeromgeving te ontwikkelen. Om te laten zien hoe het er in Malawi aan toe gaat, heeft Sofie een reportage gemaakt. Zij sprak met kinderen, ouders en docenten en ontdekte zo dat onderwijs in een ontwikkelingsland nog lang niet vanzelfsprekend is. 

De bijzondere reis 
In de onderstaande video zie je wat Sofie allemaal heeft meegemaakt in Malawi en kun je goed zien dat Edukans veel voor deze lerende kinderen kan betekenen. Ook vertelt Sofie hoe haar zoontje deze bijzondere reis ervaarde. Het blonde jongetje was voor de andere kinderen een bijzondere verschijning. De kinderen in Malawi hadden namelijk nog nooit een blank jongetje gezien. Wil je meer lezen over dit project? Kijk dan hier

Reageer op dit artikel

Instagram