Geen categorie

Bang achter het stuur

Zit jij wel eens bang achter het stuur met bijvoorbeeld sneeuw, harde regen of wind? Je bent niet de enige. Bijna de helft van de vrouwen heeft hetzelfde probleem.

Dit blijkt uit onderzoek waarbij 1.350 mensen met een rijbewijs zijn ondervraagd. Vrouwen vinden autorijden met slecht weer eng en in het donker rijden wordt als spannend ervaren. De ondervraagde mannen geven toe dat ze eerder bang zijn om een ongeluk te veroorzaken als ze in het donker rijden. Maar over het algemeen zijn ze bijna nooit bang om te rijden. Autorijden wordt zelfs ontspannend gevonden. Behalve als mannen als bijrijder in de auto zitten. Ze geven toe dat ze het snel benauwd kijrgen als ze naast een vrouwelijke automobilist zitten.

De ondergevraagde vrouwen moeten ook iets toegeven: ze bedenken vaak een smoes om niet te hoeven autorijden. Ruim 1 op de 3 vrouwen geeft als reden dat ze verkeerde schoenen aan heeft of te moe is om te rijden. Mannen verzinnen nauwelijks een smoes om niet te hoeven autorijden. Waarom zouden ze ook, met even lekker ontspannen is toch niks mis?

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Ben jij wel eens bang achter het stuur?

Ja, soms wel eens bij slecht weer

Bij harde stort regens.

Ja, soms wel eens bij slecht weer

Door een auto ongeluk met gladheid uit de bocht gevlogen, sinds dien bang met slecht weer.

Nee, nooit

nee bang ben ik niet in de auto alleen rij ik liever in kleinen auto makelijk met in parkeren

Ja, soms wel eens bij slecht weer

Alleen als het hard regent en als het dan ook nog eens midden in de nacht is dan vind ik het niet fijn om te rijden 😮

Ja, soms wel eens bij slecht weer

As het glad s en als je op een te smalle weg rijd en dan komt er net een grote vrachtauto aan, dan denk k wel eens ± Als dat maar goed gaat.:o:o:D

Nee, nooit

Ik ben niet bang want ik rijdt geen auto maar fiets wel elke dag in druk verkeer .

Ja, best wel vaak

nouja in de stad valt het wel mee. maar owee als ik de snelweg op ga dat vind ik vreselijk dan kan ik best wel eens in paniek raken vooral als ik moet inhalen of invoegen.

Ja, soms wel eens bij slecht weer

soms als het regent,
dan wordt ik wel een onzeker.

Ja, soms wel eens bij slecht weer

Bij slecht weer en als ik in een onbekende omgeving rij…

Ja, best wel vaak

Pff kreeg het met rijles al te horen, en het is er niet beter op geworden sinds ik kinderen heb, ben dan ook nog niet zo bang voormezelf maar meer voor de medeweggebruikers

Instagram