Geen categorie

Afvallen: toch niet zo’n goed voornemen?

Heb jij afvallen als goed voornemen? Pas dan een beetje op, want het schijnt niet zo goed te zijn voor je relatie…

Als een partner veel afvalt, kan dat de relatie in negatieve zin beïnvloeden. Dat is althans gebleken uit een onderzoek van North Carolina State University.

Een wetenschapper bestudeerde 21 stellen van gemiddeld 38 jaar. Van deze stellen was een van de partners in de afgelopen 2 jaar gemiddeld 27 kilo afgevallen. De onderzoeker liet deze koppeltjes hierover vragenlijsten invullen, het resultaat is verrassend.

Want wat blijkt: iemand die bezig is met afvallen, wordt als irritant gezien door zijn of haar vriend of vriendin. De reden? De ‘afvaller’ gedraagt zich ineens (te) gezond en verwacht van zijn of haar partner dat die ook mee doet. Ook vinden sommige ‘afvallers’ dat ze te weinig steun krijgen, wat niet ten goede komt aan hun relatie. Ai! Pas dus maar een beetje op als je ook wat kilootjes kwijt wilt…

Reageer op dit artikel

Heb jij afvallen als goed voornemen?

Anders, namelijk...

ja ik ga wel afvallen maar niet als goed voornemen, het valt alleen nu samen. en ach me relatie, die heb ik niet lol ben alleen met 5 kids, dus dan kan geen nadeel hebben. op naar de 25 kilo eraf!!

Nee, ik doe niet aan goede voornemens

goede voornemens zijn gedoemd tot mislukken.

Nee, ik hoef niet af te vallen

Ik blijf altijd op mijn gewicht ,sinds mijn huwelijk mssn 2 kilo meer en dat dus al 48 jaar .

Ja, zeker weten!

O ja. De nodige kilo’s moeten er dit jaar echt af. 😀

Instagram