Geen categorie

Actueel: Nieuwe alimentatieregeling

De scheiding zelf is vaak al een heel gedoe en de alimentatieregeling maakt de situatie er ook niet makkelijker op. Er ligt nu een voorstel voor een nieuwe regeling op tafel.

Tijdens en na de scheiding ontstaan vaak ruzies en ellende over hoeveel er door wie betaald moet worden. Je hoort ook soms dat een van de ouders weigert te betalen. Hier moet verandering in komen volgens de Tweede Kamer. De PvdA en VVD willen de financiële lasten na scheiding simpeler maken en bovendien op een eerlijkere manier verdelen.

Het voorstel houdt in dat niet alleen de vader verantwoordelijk is voor kinderalimentatie, maar dat beide ouders minimaal 600 euro per jaar betalen. Dit bedrag is ongeacht de hoogte van het salaris of uitkering. Hierbij zal echter wel rekening gehouden worden met hoe vaak een kind bij welke ouder verblijft en wie voor de vaste kosten opdraait. Daarbij is er ook een nieuwe rekenmethode via internet ontwikkeld, wat het uitrekenen van de financiele bijdrage een stuk makkelijker maakt. Wat vind jij van deze nieuwe regeling?

Reageer op dit artikel

Vind jij deze nieuwe regeling een goed idee?

Nee, vind ik niet.

Ik kan het geld niet missen, hij wel.:(

Ja, vind ik wel.

Eigenlijk vrij logisch, dan moet het wel in verhouding qua maandloon vind ik.

Ja, vind ik wel.

mijn ex werkt 18 uur per week krijgt 400 euro alimentatie, kinderbijslag, huursubsidie, zorgtoeslag en 1 ouderkorting samen is dit ongeveer 2200 euro en ik moet 40 uur werken en hou 1350 euro over en zorg toch ook 10 dagen per maand voor de kinderen terecht dacht ik wel

Ja, vind ik wel.

Omdat de mannen vaak zelf in de problemen komen door de hoge kosten.En vrouwen dit fijn vinden om de mannen hiermee te treiteren.Zelf hebben ze vaak ’n luxer leventje.

Ja, vind ik wel.

mits het eerlijk verdeelt word naar inkomen. verder vind ik ook dat een vrouw dan wel gedwongen moet worden om ook te gaan werken. mijn oom betaald mega dik voor zijn kinderen en ook nog voor zijn ex terwijl madam lekker de hele dag op der reet op de bank zit zijn geld na te tellen.

Ja, vind ik wel.

ja ik vind het niet meer dan eerlijk mannen zijn vaak de dupe vrouwen worden vaak het hand boven het hoofd gehouden
dus laten ze het maar eens eerlijk uitzoeken :stop:

Ja, vind ik wel.

Ik ben zelf een gescheiden moeder, maar ik vind het niet eerlijk dat altijd de man alles moet betalen. Het is voor hem dan vaak onmogelijk eventueel weer een gezinnetje te stichten omdat dat financieel niet mogelijk is.

Nee, vind ik niet.

Heeeeel slecht idee! Geen alimentatie meer betalen is alleen maar een vrijbrief om er meerdere keren in je leven vandoor te gaan met een andere partner en daar dan weer nieuwe kids bij te krijgen. En je ex maar laten zitten met de kids en de kosten. Het moet niet fraaier worden…

Ja, vind ik wel.

Zijn zoontjes verblijven hier de helft van de tijd, dus wij hebben net zoveel ‘kosten’ als zij.
Ze kinderen krijgen vaak kapotte kleding mee, waardoor wij nu ook kleding voor ze kopen, terwijl zij dit hoort te doen van de alimentatie die ze nu krijgt.

Als de nieuwe regeling wordt doorgevoerd, kunnen we van het geld dat aan de kinderen besteedt dient te worden, zelf kleding kopen.

Instagram