Geen categorie

19 april: Landelijke dag tegen Pesten

Denk je dat jouw kind wordt gepest op school? Of word jíj misschien gepest? En heb je ooit hulp gezocht? Of wil je misschien juist helpen tegen pesten?

Meer dan 400.000 kinderen en 250.000 volwassenen hebben dagelijks te maken met ernstige pesterijen. Dit gebeurt bijvoorbeeld op school, sportclubs of werk, maar ook via sociale media of mobiele telefoons. De pesterijen kunnen jarenlang duren en ernstige psychische en lichamelijke gevolgen hebben voor het slachtoffer.

De stichting Omgaan met Pesten heeft de Landelijke dag tegen Pesten in het leven geroepen. Tijdens deze dag wordt er op bijvoorbeeld basisscholen extra aandacht besteed aan pesten. Het is de bedoeling dat iedereen zich bewust wordt van de ernstige gevolgen van pesten.

Wordt jouw zoon/dochter gepest en weet je niet wat je kunt doen om hem/haar te helpen? Omgaan met Pesten organiseert de zogenaamde ‘Sta Sterk’-trainingen. Tijdens de training leren de kinderen voor zichzelf opkomen. De kinderen doen kennis op over het gebruiken van (lichaams)taal, en doen door de cursus bovendien zelfvertrouwen op.

Via Omgaan met Pesten kun je ook andere cursussen volgen, zoals individuele coaching, themabijeenkomsten en Projecten op maat.

Je kunt ook zelf als trainer worden opgeleid via stichting Omgaan met Pesten! Dat doe je via deze link.

Bronnen
Omgaan met Pesten
Omgaan met Pesten nieuwsbrief
Balans Digitaal
 

Reageer op dit artikel

Werd/word jij gepest?

Vroeger wel, maar nu niet meer

Omdat ik vroeger heel erg gepest ben.:(

Vroeger wel, maar nu niet meer

ja op de lagere school
was als kind zo wie zo erg verlegen
en daarbij ook nog dik
nu wordt ik niet meer gepest
zou het ook niet meer toelaten

Instagram