Placeholder

Recept voor volkoren fusilli met romige spinazie en Quorn

Heerlijk vegetarisch gerecht: volkoren fusilli. Gezond en lekker tegelijk.

Heerlijk vegetarisch gerecht: volkoren fusilli. Gezond en lekker tegelijk.

Ingrediënten:
-400 g volkoren fusilli
-450 g spinazie (uit de diepvries)
-50 g pijnboompitten
-1 el olijfolie
-2 sjalotjes, fijngesneden
-1 teentje knoflook, fijngesneden
-2 pakjes Quorn (stukjes dés, 175 g per pak)
-150 g roomkaas met kruiden
-zout en peper

Aan de slag: 
Breng een grote pan gezouten water aan de kook en bereid de pasta al dente, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook intussen de spinazie ongeveer 12 minuten in een grote pan op een zacht vuur. Rooster de pijnboompitten snel in een koekepan zonder vet en zet ze apart. Verhit de olijfolie in dezelfde pan en bak de sjalotjes en knoflook in 3 minuten zacht. Voeg de quornstukjes toe en bak ze al roerend 4 minuten. Giet de pasta af maar bewaar 50 ml van het kookwater. Haal de pan met de spinazie van het vuur af en roer de roomkaas, het kookwater en zout en peper er goed door. Roer de pasta en de quorn goed door de spinazie. Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de geroosterde pijnboompitten.

Bereidingstijd: 20 minuten

Quorn? Deze vleesvervanger is verkrijgbaar bij de supermarkt. Quorn is licht verteerbaar, laag in vet en rijk aan eiwitten en vezels.

Tips:

• Om dit gerecht nog gezonder te maken, neem je volkoren fusilli. Volkoren granen zorgen voor een goede spijsvertering en zijn rijk aan vitamine B.

• In plaats van fusilli kun je natuurlijk ook penne of macaroni nemen.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met medewerking van: Nijhof, Studio Bazar, Dille & Kamille.