Placeholder

Vis met tomaten-wijnsaus en zeekraal

Een scheut witte wijn in een zelfgemaakte tomatensaus doet wonderen.

Een scheut witte wijn in een zelfgemaakte tomatensaus doet wonderen.

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:
– 
4 stevige witvisfilets (à 150 g), bijv. zeebaars of zeewolf
– 2 el olijfolie
– 200 g zeekraal

Voor de tomatensaus:
– 1 blik tomaten (400 g)
– 1 kleine ui, gepeld
– 1 teen knoflook, gepeld
– 100 ml witte wijn
– 2 el kappertjes, uitgelekt
– 1 laurierblaadje
Extra: staafmixer of keukenmachine.

Aan de slag!
Maak eerst de tomatensaus. Pureer met een staafmixer, of in een keukenmachine, de tomaten met de ui en de knoflook. Schenk de saus in een pannetje en voeg de wijn, kappertjes en het laurierblaadje toe. Laat de saus op matig vuur 10-15 minuten zacht koken tot hij is ingedikt. Verwijder het laurierblaadje. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Houd de saus warm. Bestrooi de visfilets met zout en peper. Verwarm de olie in een ruime koekenpan en bak de visfilets in 3-4 minuten gaar en aan beide kanten licht goudbruin. Neem ze uit de pan en roerbak de zeekraal nog 1 minuut in de pan. Verdeel de zeekraal over borden. Leg de vis erop en schep de tomatensaus erover. Lekker met krielaardappeltjes in de schil en een frisse groene salade.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.