Placeholder

Suikervrij koken: spinazieburger met gezonde friet

Als je suikervrij wilt eten, is dat nog knap lastig: suiker zit stiekem bijna overal in. Maar in het kookboek Foodsisters staan recepten waardoor suikervrij koken een eitje wordt. Lees hier een recept uit het boek!

Als je suikervrij wilt eten, is dat nog knap lastig: suiker zit stiekem bijna overal in. Maar in het kookboek Foodsisters staan recepten waardoor suikervrij koken een eitje wordt. Lees hier een recept uit het boek!

Bereidingstijd: 15 minuten, bakken 12 minuten

Dit heb je nodig voor 1 persoon:

Voor de spinazieburger:
-150 g verse spinazie
-1 ei
-5 blokjes fetakaas
-1 eetlepel maizena
-¼ ui, gesnipperd
-1 tartaar
-1 teentje knoflook, geperst
-1 theelepel Italiaanse kruiden
-olijfolie
-zout en peper

Voor de friet:
-1 zoete aardappel, geschild en in repen gesneden
-1 eetlepel olijfolie
-zout en peper

Zo maak je het:
1. Begin met het maken van de friet. 
2. Voor de burger: snijd de spinazie in reepjes. Meng alle ingrediënten (behalve de olijfolie) door elkaar en kneed het geheel tot platte burgers. Je kunt er twee van maken.
3. Bak de burgers in een scheutje olijfolie in 5 à 6 minuten gaar op halfhoog vuur.

Foodsisters, € 19,99, Uitgeverij Nieuw Amsterdam