Placeholder

Ribbetjes met een kruidige dry-rub

Lekker, sappige ribbetjes. Voor schone handen tussendoor zet je kommetjes water met schijfjes citroen op tafel. Handig en verfrissend!

Lekker, sappige ribbetjes. Voor schone handen tussendoor zet je kommetjes water met schijfjes citroen op tafel. Handig en verfrissend!

Hoofdgerecht voor vier personen.

 

1 kilo spareribs (2 grote racks)

½ el paprikapoeder

1½ el Herbes de Provence

½ el gedroogde oregano

¾ el zeezoutvlokken (bijv. Fleur de Sel of Maldon)

Versgemalen peper

1½ el olijfolie

100 ml water

 

Bekleed een grote bakplaat met een dubbele laag aluminiumfolie. Was de spareribs, dep ze goed droog met keukenpapier en verwijder het vliesje aan de onderkant. Om de dry-rub te maken, meng je het paprikapoeder, Herbes de Provence, oregano en zout en peper in een kommetje. Wrijf de spareribs aan alle kanten in met de olijfolie en daarna met de dry-rub. Leg ze op de bakplaat met de bolle (vlezige) kant naar boven, schenk het water onder de spareribs en dek de bakplaat af met aluminiumfolie.

 

Laat het geheel een half uurtje buiten de koelkast staan en verwarm ondertussen de oven voor op 170°C. Bak de spareribs afgedekt anderhalf uur. Verwijder de folie en bak ze nog 8-15 minuten op 190°C, maar hou goed in de gaten dat ze niet verbranden. Laat de spareribs 10 minuten rusten en serveer ze met een rijstsalade.

 

Bereidingstijd: 10 minuten (plus een half uurtje op kamertemperatuur komen)

 

Oventijd: 1 uur en 45 minuten

 

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Zara Home, Nijhof, Dille & Kamille.