Placeholder

Recept voor penne all’arrabiata

Pasta is áltijd goed. Helemaal met knoflook, tomaat en Parmezaanse kaas. Dit gerecht is vegetarisch en lekker pittig.

Pasta is áltijd goed. Helemaal met knoflook, tomaat en Parmezaanse kaas. Dit gerecht is vegetarisch en lekker pittig.

Recept is voor 4 personen

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten: 
• 350 g pasta penne
• 2 rode uien, gesnipperd
• 100 ml olijfolie
• 500 g cherrytomaten
• 3 teentjes knoflook, fijngehakt
• 1 rode peper, zaden verwijderd, fijngehakt
• 1 blikje tomatenpuree
• 15 g bladpeterselie, fijngehakt
• 50 g pijnboom-pitten
• 100 g Parmezaanse kaas

Aan de slag:
1. Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Fruit de uien een paar minuten in de olijfolie tot ze zacht zijn. Halveer de tomaatjes, voeg ze toe en bak 3–5 minuten mee tot ze iets zachter worden. Schep de knoflook en peper door het mengsel en bak een minuutje mee.
3. Roer de tomatenpuree door de saus en schep alles goed om. Laat nog 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en ¾ van de bladpeterselie.
4. Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een koekenpan zonder olie of boter.
5. Verdeel de pasta over borden en schep de saus erover. Bestrooi met de rest van de peterselie en pijnboompitten. Rasp er Parmezaanse kaas over.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur: Eke Mariën. Foodstyling: Victor de Launay