Placeholder

Recept voor zomerse plaatpizza

Perfect voor een zwoele zomeravond. Deel hem met vrienden of eet hem gewoon lekker in je eentje op.

Perfect voor een zwoele zomeravond. Deel hem met vrienden of eet hem gewoon lekker in je eentje op.

Ingrediënten:
– 2 pakken pizzadeeg met tomatensaus
– 1 rode paprika, in reepjes
– 1 courgette (of ½ gele courgette en ½ groene), in plakken van ½ cm
– 1 bakje kerstomaatjes (250 g), gehalveerd
– 2 bollen mozzarella (à 125 g)
– 50 g rucola
– 100 g verse pesto
– 75 g parmezaan
Extra nodig: bakplaat van 50 x 40 cm

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 200ºC. Open de blikken deeg en rol het deeg* naast elkaar uit op de bakplaat, bekleed met bakpapier. Laat de deegplakken elkaar iets overlappen en druk ze op elkaar. De zijkanten van het deeg mogen iets opstaan tegen de randjes. Bestrijk het deeg met de tomatensaus. (Twee potjes is net iets te veel.) Beleg de pizza met de paprika, courgette en halve kerstomaatjes. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de pizza. Bak de pizza 25 minuten in de oven. Bestrooi met de rucola, schep de pesto erover en schaaf de parmezaan erboven. Snijd in 9 stukken en serveer.

*Mocht je iets te veel deeg hebben, snijd het dan af en vorm er bolletjes van. Druk ze plat en beleg met de rest van de saus. Je kunt er zo nog wat minipizza’s bij bakken.

Tip: pesto over? Zet in een kommetje op tafel met wat rauwkost ernaast om te dippen.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur en foodstyling: Eke Mariën.