Placeholder

Recept voor zalmschotel met frisse salade

Handig: 1x koken en 2x eten! Gister plaatsten we een recept voor slastamppot met gebakken zalmfilet online. Met de restjes van deze maaltijd kun jij deze heerlijke zalmschotel maken.

Handig: 1x koken en 2x eten! Gister plaatsten we een recept voor slastamppot met gebakken zalmfilet online. Met de restjes van deze maaltijd kun jij deze heerlijke zalmschotel maken.

Het recept voor de slastamppot met gebakken zalmfilet gemist? Klik hier

 

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 3 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
  • 100 g boter
  • 800 g zalmfilet (vers of diepvries)
  • 400 ml melk
  • 2 rode paprika's, in kleine blokjes
  • 2 kropsla, in repen
  • 125 g verse roomkaas met kruiden
  • 75 g geraspte jonge kaas
  • 3 el yoghurtdressing

Extra nodig: De overgebleven en afgedekte puree, zalmfilet, paprika en kropsla die je gister in de koelkast hebt gezet.

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Leg de bewaarde zalmfilet in een ingevette ovenschaal. Schep er de bewaarde puree over en strijk glad.
  2. Bestrooi de puree met de bewaarde paprikablokjes.
  3. Strijk er de roomkaas over en bestrooi met de geraspte kaas en zout en peper naar smaak.
  4. Bak de zalmschotel in de voorverwarmde oven in ca. 25 minuten goudbruin. M
  5. aak intussen de bewaarde kropsla aan met de dressing.
  6. Serveer de zalmschotel met de salade.

Bereidingstijd: 5 minuten, plus 25 ovenminuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Studio Bazar, Dille & Kamille, Zara home.