Placeholder

Recept voor wentelteefjes van rozijnenbrood met spek en citrus-gembersiroop

Pasen komt eraan! Deze week vind je hier iedere dag een recept voor een geslaagde paasbrunch.

Pasen komt eraan! Deze week vind je hier iedere dag een recept voor een geslaagde paasbrunch.

Voor 4 personen

Ingrediënten
– 3 eieren
– Snufje zout
– 2 el melk
– 1 tl rum-aroma
– ½ tl gemalen kaneel
– 8 sneetjes rozijnenbrood
– Boter, om te bakken
– 8 plakjes ontbijtspek
– Blik mandarijnen op vruchtensap (310 g), bewaar het sap
– 1 el limoensap
– 4 el gemberjam

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop de eieren los met zout, melk, rum-aroma en gemalen kaneel. Haal de sneetjes brood door het mengsel en leg ze apart op een plank of groot bord. Smelt een beetje boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wentelteefjes per duo in 2 minuten aan elke kant. Leg de gebakken sneetjes op de bakplaat en ga op dezelfde manier door totdat alle wentelteefjes gebakken zijn. Doe de bakplaat in de oven en bak de wentelteefjes in 10 minuten af. Maak ondertussen de citrus-gembersiroop door 4 el van het sap van het blik mandarijnen, het limoensap en de gemberjam al roerend in een pan aan de kook te brengen. Laat het siroop op een hoog vuur onder voortdurend roeren 5-7 minuten inkoken (tot het stroperig wordt) en haal de pan van het vuur af. Bak het ontbijtspek krokant in een (anti-aanbak) koekenpan zonder vet. Serveer de wentelteefjes met het spek, de partjes mandarijn en het citrus-gembersiroop.

Bereidingstijd: 40 minuten
Oventijd: 10 minuten