Placeholder

Recept voor vistajine met 3 kleuren paprika

Dit recept voor vistajine is makkelijk zelf te maken. Lekker met Turks brood of couscous erbij!

Dit recept voor vistajine is makkelijk zelf te maken. Lekker met Turks brood of couscous erbij!

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 4 witte visfilets (bijv. tilapia of schelvis), in grove stukken
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 zak met 3 kleuren paprika (rood, groen, geel), zaadjes verwijderd en in repen
  • 400 g voorgekookte aardappelschijfjes (pak)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 2 tl gemalen komijn
  • 2 tl pikant paprikapoeder
  • 1 klein bosje koriander, fijngehakt
  • 200 ml visbouillon
  • Extra: tajine

Aan de slag!

  1. Bestrooi de vis met zout en peper.
  2. Verwarm de olie op matig vuur in een tajine en fruit de ui. Voeg de paprikarepen, aardappel, tomatenblokjes, komijn, paprikapoeder en helft van de koriander toe.
  3. Schenk de bouillon erbij. Dek de schaal af en breng zachtjes aan de kook. Laat de tajine op laag vuur ca. 20 minuten zachtjes sudderen.
  4. Leg de stukken vis op de groenten in de schaal en laat nog 15-20 minuten afgedekt sudderen tot de vis en aardappels gaar zijn.
  5. Garneer met de korianderblaadjes. Lekker met Turks brood of  couscous.

Bereidingstijd: 15 minuten, plus 35 minuten sudderen.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne  Jimmink. M.m.v. Nijhof, Zara Home.