Placeholder

Recept voor visrolletjes met gerookte zalm en dille-kappertjessaus

Mmm, dit ziet er lekker uit! Als je een visliefhebber bent, is dit hoofdgerecht echt wat voor jou.

Mmm, dit ziet er lekker uit! Als je een visliefhebber bent, is dit hoofdgerecht echt wat voor jou.

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 4 visfilets (bijv. tilapia)
  • 1 el citroensap
  • 100 g gerookte zalm

Voor de saus:

  • 50 ml witte wijn
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 125 ml slagroom
  • 50 g boter
  • 1 el dille, plus extra
  • 1 el kappertjes (potje), uitgelekt
  • Extra: 8 bamboe- of cocktailprikkers, stoommandje of stoompan (zie tip)

Aan de slag!

  1. Snijd de visfilets over de lengte doormidden. Bestrooi ze met zout en peper en besprenkel ze met wat citroensap.
  2. Snijd de zalm in 8 dunne lange repen en leg op de visfilets. Rol ze op en zet ze vast met een prikker.
  3. Maak de saus door in een pannetje met dikke bodem de wijn met het sjalotje aan de kook te brengen. Laat enkele minuten inkoken tot je nog een klein bodempje wijn overhebt.
  4. Schenk de slagroom erbij en voeg de boter toe. Laat op laag tot matig vuur inkoken tot de saus iets dikker is geworden.
  5. Meng er de dille en kappertjes door en breng op smaak met zout en peper.
  6. Leg intussen de rolletjes in het stoommandje (of de stoompan) en zet het mandje in een wok of hang het boven een pan met een bodempje water. Breng het water zachtjes aan de kook en stoom de vis in 8-10 minuten gaar.
  7. Verdeel de rolletjes over borden schep er wat van de saus over. Lekker met gekookte broccoli en aardappelpartjes uit de oven.

TIP Stomen houdt vis lekker sappig. Er zijn speciale stoompannen, metalen stoommandjes of mooie Chinese bamboemandjes verkrijgbaar. Mocht je een bamboemandje gebruiken, leg dan een stukje bakpapier op de bodem en prik er wat gaatjes in. Let er altijd op dat het kokende water het eten niet raakt.

Variatietip: Beleg de vis met plakjes rauwe ham (parmaham) in plaats van zalm en maak de saus met fijngehakte bieslook in plaats van dille.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Dille & kamille, Zara Home.