Placeholder

Recept voor visburgers met Mcmayo

We beginnen deze week met een heerlijk, snel gerecht: visburgers. Die kun je namelijk makkelijk zelf maken.

We beginnen deze week met een heerlijk, snel gerecht: visburgers. Die kun je namelijk makkelijk zelf maken.

Recept is voor 4 personen

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten:
Voor de visburgers:
• 400 g tilapiafilet
• 30 g en 50 g panko (Japans broodkruim, verkrijgbaar in de toko)
• 2 sjalotjes, gesnipperd
• 1 ei
• 1 el mosterd
• 1 el dille
• 50 g bloem
• 2 eieren, losgeklopt
• 100 ml zonnebloem-, arachide- of koolzaadolie

Voor de broodjes:
• 6 el mayonaise
• 1 tl gemalen geelwortel (kurkuma)
• 1 el verse dille, fijngehakt (of 1 tl gedroogd)
• 8 dill chips
• (augurkschijfjes)
• 4 hamburgerbroodjes
• 8 blaadjes kropsla
• 1 trostomaat, in plakjes
• ¼ bakje tuinkers

Ook lekker: krokante visburger met gegrilde groenten

Aan de slag:
1. Maak eerst de visburgers. Doe de vis, 30 g panko, sjalotjes, ei, mosterd en dille in de keukenmachine (of maatbeker van een staafmixer) en pureer tot een grove puree.
2. Vorm met een beetje bloem in je handen van de vispuree 4 gelijke hamburgers. Verdeel de rest van de bloem, eieren en de 50 g panko over drie diepe borden. Paneer de visburgers achtereenvolgens met wat bloem, ei en panko.
3. Meng de mayonaise, geelwortel en dille met een halve eetlepel vocht uit het potje dill chips tot een saus. Breng op smaak met wat peper en zout. Je zult proeven dat deze mayonaise verdacht veel lijkt op die van McDonald’s…
4. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak hierin de visburgers in 8 minuten gaar. Keer ze halverwege. Het kan ook in minder olie, maar dan worden ze minder
knapperig.
5. Beleg de broodjes achtereenvolgens met de gele mayonaise, sla, visburger, plakken tomaat, dill chips en blaadjes tuinkers. Smeer ook de bovenste helft van het broodje in met de mayonaise. Gebruik een houten prikker om de burgers bij elkaar te houden.

Productie: Tessa Klösters. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur en foodstyling: Eke Marien.