Placeholder

Recept voor vis tandoori

Vandaag hebben we een lekker visgerecht voor je, dat in slechts 25 minuten op tafel staat.

Vandaag hebben we een lekker visgerecht voor je, dat in slechts 25 minuten op tafel staat.

Boodschappenlijstje:

  • 250 g witte rijst
  • 1½ el roerbakolie
  • 400 g winterwortel, in dunne halve plakjes
  • 400 g prei, in ringen
  • 2 el Indiase currypasta Tandoori (pot)
  • 450 g koolvisfilet, in 4 stukken
  • 2 el crème fraîche light
  • 2 el cashewnoten, grof gehakt
  • ½ limoen, in dunne plakjes

Aan de slag!

  1. Kook de rijst gaar.
  2. Verhit de olie in een hapjespan met antiaanbaklaag en bak de wortel al omscheppend 5 min. Voeg de prei toe en bak ca. 3 min. mee.
  3. Schep de currypasta, 250 ml water en de crème fraîche door de groenten.
  4. Leg de koolvis op de groenten in de pan en bestrooi met versgemalen peper en zout. Laat de vis op een laag vuur in ca. 7 min. gaar koken.
  5. Rooster intussen de cashewnoten in een droge koekenpan lichtbruin en schud ze op keukenpapier.
  6. Verdeel de rijst over de borden en schep de groenten en de vis erop. Garneer met de cashewnoten en de limoen.

Bereidingstijd: ca. 25 min.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Katinka Huiskamp. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Dille & Kamille, Zara home, Studio Bazar.