Placeholder

Recept voor vis met kruidige spinazie en kikkererwten

Roerbak de spinazie niet te lang: de groente moet nog wel een ‘bite’ hebben.

Roerbak de spinazie niet te lang: de groente moet nog wel een ‘bite’ hebben.

Hoofdgerecht voor 4 personen

 

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 4 visfilets à 150 g (bijvoorbeeld roodbaars of tilapia)
  • 2 el citroensap
  • 1,5 el olie
  • 600 g panklare bladspinazie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 400 g kikkererwten (blik, uitgelekt)
  • 1,5 tl gemalen komijn (djinten)
  • 1,5 tl gemalen koriander
  • een mespunt kaneel

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 225ºC.
  2. Besprenkel de visfilets met het citroensap en strooi er wat zout en peper over.
  3. Leg de filets op een ingevette bakplaat, schuif ze in de oven en bak ze in 10 minuten gaar.
  4. Verhit ondertussen in een wok de helft van de olie en roerbak de spinazie in porties 2-3 minuten tot de bladeren net zijn geslonken.
  5. Laat de groente in een vergiet goed uitlekken.
  6. Veeg de pan schoon en verhit de rest van de olie.
  7. Fruit de ui en knoflook 1 minuut.
  8. Voeg de spinazie, kikkererwten, komijn, koriander en kaneel toe en roerbak het geheel 2-3 minuten.
  9. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  10. Verdeel het spinaziemengsel over borden en leg op elk bord een visfilet.

Ca. 350 kcal per persoon.

Recepten: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk